Att inte ta kort på allt

På de turer vi är ute på får vi såklart syn på mycket vackert. Vi får också såklart syn på en hel del som inte är lika vackert. Här i Västervik är det såklart inte bättre än i Hønefoss, Flen eller Nyköping. Går man ut i skogen så finner man sopor och gårdagens tur gav sin beskärda del av svinerier. Redan uppe vid sjukhuset fann jag inne i skogen fem stycken bildäck på gammal Volvofälg. Varför slänger man dom där när du kan göra det på soptippen alldeles gratis?  Är det för att man bytt dom där och sen inte orkar åka till tippen?

När vi är ute och paddlar så finner vi en fin strand att gå iland på och äta. Sen vill man gå och kissa mot ett träd och vad finner man då? Toalettpapper som ligger precis överallt. Var man ser så ligger det högvos med toapapper. Var tog den gamla regeln vägen med att ha en trädgårdsspade med och lägga över det du gjort?

Sedan är det såklart utefter stigar och vandringslederna kring våra städer. Det ligger framför allt papper, plast, flaskor  och burkar. Kring parkbänkar ligger det gamla matförpackningar, trots att det står en papperskorg två meter ifrån bänken. Att sitta utomhus på kvällen och ha en picknick är toppen, men inte för den som kommer efteråt när det ligger muggar, servetter, kycklingkadaver, flaskor och ölburkar utspridda över ett större område.

Likaså är det en sanning att ju närmare staden, vindskydd, kojor och rastplatser ligger, desto mer svinas och förstörs det, Gårdagens tur efter Tjustleden bekräftar återigen det. Ett fint vindskydd utefter en av sjöarna var till stor del vandaliserat. Det låg sopor kvar och det var eldat både här och där (även på vindskyddet). Så ser det allför ofta ut kring våra leder. Man kan då vara säker på en sak. Det är att du om inte altför länge kommer till en bilväg, eller parkering. Det är nämligen sanning nummer två. Dessa vandaler är inte speciellt förtjusta i att gå långt.



Nu sticker jag på stan. Solen skiner härligt och det blåser bara lite....

Ciao

Kommentarer
Postat av: Siv

Merkelig stille......

2008-10-18 @ 18:50:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0