Augustis loppis på torget

Igår belönades vi återigen med en fin dag. Det började grått, men ganska snart blev det blå allt större på himlen för att vid 11-tiden helt ha kopplat greppet på regnmolnen. Vi tog fram vespan för första gången på länge (beroende på regn och kyla) och begav oss ner till loppmarknaden som är  den första lördagen i varje sommarmånad, på torget. Man kan se skillnaden på semestertider och nu när hösten kommer smygande. Dels genom att det kanske var en bråkdel av bord som sålde. Men också genom klädseln folk har på sig. Det finns allt från stövlar och rejäla höstjackor till minimala shorts och kjolar.  Jag tror nog att de som valde det sistnämnda var de som hade det bäst. Sivan och jag som hade gått runt alla borden på 10 minuter fann i stället en parkbänk där vi satte oss i värmen. Här var det nog fler som borde ha satt sig och lossat upp jackorna. Det var nämligen en riktig sommarvärme som slog emot oss när solen höll sig borta från molnen. Det var härligt, det var sommar! Nu satt vi i över en  timme och bara tittade på folk som var på upptäcktsfärd mellan borden.

Efter detta begav vi oss hemåt för att äta lunch. Det blev bara ett par korvar med bröd ute i solen innan jag bytte om för att bege mig upp på taket igen. Utsikten för regn var 0 och jag tänkte måla skorsten och takfönster. Det blev toppensnyggt och förhoppningsvis håller det tätt fram till nästa sommar då vi kanske må göra underhåll igen.

När det var gjort spände vi på oss våra inlines för att ta en upptäcktsfärd genom staden. Det är bara att konstatera att det är härligt och lätt att åka inlines i denna stad. Gott om cykelbanor och asfalt, oftast av okej kvalitét. Nu blev turen på små vägar och cykelbanor i utkanten av staden och någon timme (eller lite mer) senare kom vi hem svettiga och nöjda.

Vi kastade oss nu i duschen för att sedan ta vespan och åka ner på stan och kika på visfestivalen som kommunen skulle anordna. Nu fann vi inte den eftersom den var flyttad från stadsparken till en annan plats inomhus. Vi visste inte var den låg och brydde oss heller inte om att fråga. Det var nämligen så att regnet nu var i antågande och vi hann bara upp till ICA så kom det en skur.

Vi parkerade under tak och gick sedan och strosade i butiken tills det slutat. Därefter åkte vi hem och grillade. Det blev favoriten helgrillad fläskfilé, majs, paprika och tomat. Det blev också Halloumi till och så hade vi ris. Gott som vanligt.

Slänger upp ett på bilder från torget med nya blommor


Sivan kikar efter loppisfynd på torget



Sommarens vackra blommarrangema

Kommentarer
Postat av: Siv dä

Det känns som det blev tvärslut på sommaren men det kommer säkert fler solskensdagar av det slag som Ni hade igår. Det gäller att ta vara på varenda solstråle innan det blir höst. Roligt att få fina bilder.

2008-08-10 @ 12:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0