Matlagning i USA med Nigella

Så dyker det upp nya stora problem i dagstidningarna. Man rapporterar att Nigella Lawson, den mörka, vackra, brittiska tv-kocken har fått problem med sin programserie i det förlovade landet (läs USA). Det har nämligen visat sig att hon är för bred över baken för det amerikanska folket. De finner det lätt motbjudande, eller i alla fall enlig tv-mogulerna så är det inte nytttigt att se sådant. Därför försöker man i huvudsak filma från midjan och upp.

Nu hade jag glädjen att i går kväll se ett avsnitt. Det första på flera år och jag måste nog erkänna att hon just över baken hade lagt ut rejält. Men vadå? Är det inte så folk ser ut? Är det sedan så att hon i huvudsak lagar mat som hon gjorde i går kväll med både gott om fett och socker i olika tappningar så får man nog räkna med att bli lite rundhylt. Vacker är hon ändå och dessutom en levnade, strålande tv-personlighet i motsats till plastiga och skönhetsopererade amerikanska tv-stjärnor.



Den tanken för omedelbart ill nästa och även den till nationen som anser sig stå över de allra flesta på många sätt. Inte minst när det gäller moral, etik och uppfostran. En färsk undersökning visade återigen amerikanarnas inställning till våld och sex. Man ställde frågan av vilket av fyra alternativ var mest stötande att se, och dessa var:

- Ett grafiskt avkapat människohuvud
- En man och en kvinna som hade sex
- Upprepat bruk av F-ordet (dvs fuck (som man tycks ha svårt att skiva ut))
- Två män som kysser varandra

Föga förvånande vann nummer två. Hela 37% ansåg det vara absolut mest stötande. På andra plats kom såklart de två männen som kysste varandra, medan bara 26% (tredje plats alltså)reagerade på det avkapade huvudet. Sist kom ordet fuck med 10 % av alla deltagare.

Ibland får jag lust att svära, till och med här på bloggen. Men jag håller emot.

Världssamvetet USA?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0