Torsdag med antikrundan

Efter att ha varit dålig något dygn vaknade  jag så igår morse av Sivans väckare. Klockan var halv sju och vi skulle göra oss i ordning för den sedvanliga torsdagsturen i skogen. Ledare Stig hade tänkt sig en runda på 14 km genom skog, ängsmark och gamla skogsvägar.

Det var fortfarande frost då vi begav oss iväg, men det var molnfritt på himlen vilket gav oss tro på en varm och fin dag.


Dalhem kyrka där färden börjar


En märklig konstruktion mitt i mörka skogen


HerrE och Sivan, mätta på grillad korv med bröd och kaffe


Gräs och is utefter skogsväg


Vildsvinens framfart vid Risebo


Som vanligt fann vi en sjö där vi stoppade och gjorde en eld. Det var den obligatoriska korvgrillningen med kaffe och bulle innan färden fortsatte. Det var så pass svalt ute att en halvtimmes paus var tillräckligt för att man skulle bli lite kall om man inte valde att sitta vid brasan. 

Färden avslutades vi Risebo som visade sig vara ett jakt och fiskeeldorado. Här kunda man lösa fiskekort för flera sjöar och bland annat fånga både ädelfisk, aborre, gös och gädda. Dock utan fångstgarantier.

Man kunde här också jaga en massa olika djur. Man köpte in sig för en dag eller flera och så fick man tilldelat en mängd djur beroende på vilken tid på jaktsäsongen det var. Här fick man heller inga garantier. Det fanns stugor att hyra för övarnattning och det fanns en liten kaffestuga. Här stoppade vi en stund för att dricka kaffe och äta kanelbulle innan  vi åkte hemåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0