Vårens vandringar är igång

- den 27 mars 2013, kl 08:44

 

Sedan ett par åt tillbaka har Friluftsfrämjandet arrangerat dagsvandringar för torsdagslediga. Från att i starten varit ett kompisgäng på några stycken fram till idag då ledarna varit tvungna att säga nej till fler deltagare kan man inte vara annat än nöjd med uppslutningen. Det hela började med att ett gäng bestämde sig för att vandra på olika ställen i närområdet. Vanligt var att det blev Tjustleden och efter en tid hade man gått de flesta stäckningar och då inte bara i den ena riktningen, utan ofta i båda och dessutom i olika årstider.

 

 

Gruppen samlas tidigt på torsdagar för att gemensamt åka ut till ett förutbestämt mål. Här har ofta de två ledarna varit och rekat att det går att parkera och att terrängen ser ut som man tänkt sig. Farten är ofta relativt hög, men med flera korta stopp där det finns möjlighet att pusta och dricka lite. Farten är heller inte högre än att man kan prata med varandra under vandringen.

 

Någonstans efter turen brukar man också stoppa för att äta lunch. Det brukar alltid tändas en eld och självklart är det många som grillar, men det finns även de som föredrar något annat att äta. Stoppet brukar bli på 30-40 minuter innan man fortsätter vandringen. De gånger någon är bekant med området brukar det berättas om historik och platser, människor eller annat som kan vara intressant.

 

 

Denna säsong är lite sen på grund av snön. Eftersom det ligger massor av snö i skogen kommer inte gruppen igång som planerat, men eftersom många är ivriga beslutade en av ledarna att ta en förstavandring redan på tisdagen denna vecka. Den turen förlades till Händelöp och planen var att utnyttja de tjocka isarna som inte går att åka skridskor på till att vandra i skärgården.

 

 

Därmed gick ett gäng på ca 10 personer iväg ut på bron vid Händelö vid tiotiden. Därifrån vandrade vi mellan små och stora öar ända ut till St. Kuggen och Lökholmsdjupet. Här slog vi oss ner i lä för vinden i solsken och tillsammans med ett antal örnar som kretsade runt på himlen. Eld gjordes i ordning och det grillades korv. Vattnet glittrade och våra kinder färgades lätt röda av den härliga vårsolen. Det var en av årets finaste friluftsdagar så här långt. Men vem vet, kanske det blir ännu finare i morgon?

 

/Håkan

Kommentera Vårens vandringar är i gång

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0