Söndagstur på sjön

Friluftsfrämjandets skridskosektion i Västervik har inte helt tur med vädret. Men så är det säkert för alla som, är lite avhängiga ett eller annat väder. Här har det varit kallt i snart en månad, men eftersom den första snön kom redan andra veckan i november har det bara blivit skridskor ett fåtal gånger.

I stället har vi, precis som förra året vidga vyerna och i stället plocka fram skidorna. Nu till helgen lyste vi helt enkelt ut en vanlig spaningstur med uppdrag att kolla av isarna norrut. Det var bestämt redan i inbjudan att det var skidor som gällde och efter en del telefonsamtal och mail hade vi så bestämt turen.


Idag träffades vi ett tappert gäng vid turistbyrån. Det blev till slut 7 stycken som med full säkerhetsutrustning begav sig ut mot Gränsö och Bondbacken. Härifrån gick turen opp över Gudingen, förbi Torrö och S:a Malmö. Uppe vid Aska tog vi upp på land för att få lite omväxling. Här gick det ett skoterspår vi kunde följa en bit, men mitt ute i skogen tog det slut och några flinka spårare fick ta över.


Vi kom efter mycket pulsande ut på den norra delen av ön, i Malmösund som delar av Norra och Södra Malmö. Här stoppade vi för fika som för vår del bestod av massor av Oboychoklad och bullar. Andra körde mer med kaffe och mackaupplägget. Efter en halvtimmes stopp var vi så klara att bege oss hemåt. Det blev en tur med många underlag. Från tre dm snö i skogen (den hade sjunkit ihop bra pga värmen) till fin is, stöp och massor av vatten som vi åkte igenom var vi så åter vid  Bondbacken strax efter klockan två. GPS:en stod då på 17 km och så kändes det säkert i benen för de allra flesta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0