På span i ytterskärgården

Idag var det egentligen ingen främjandetur utan mer en sådan outlyst kamrattur. Det innebär att det inte finns någon egentlig ledare och heller inte någon försäkring från friluftsfrämjandet. Eftersom det var vardag och någon var bortrest och några andra var tvugna att arbeta var vi bara fyra stycken som vid halv elvtiden begav oss ut på de vidsträkta isarna från Åldersbäck.



Isen var i stort sett som igår med ca en cm pudersnö på isen. Några partier med snö hade under natten  frusit och gjort bildats skorpa på. Här var det riktigt svårt att åka eftersom det var nästintill omöjligt att upptäcka dessa små områden utan helt plötsligt tog det bara stopp för skridskorna fast kroppen fortsatte. Det blev alltså ett par omkullåkningar, men dock utan skador. Igår var det nämligen en av deltagarna som föll så illa att hon fick en spricka i överarmen.



Turen idag var en ren upptäcktstur där jag hade tänkt att vi skulle luska en hel del längst ut bland öarna i ytterskärgården. Här var det lite is igår och därför var det spännande att se om den växt till över natten, eller om isen kort och gott bara seglat iväg, vilket den gör alldeles för ofta. Nu hade det inte hänt så väldigt mycket även om vi fann ett par nya områden att åka på.



När klockan blivit tolv var vi vid Marsö. Det passade då alldeles utmärkt att stoppa för en fika eftersom solen dessutom sken för fullt och till och med värmde. Choklad och bulle var vår lätta lunch idag och efter en halvtimme var vi så klara för att ta den sista biten innan vi skulle vända hemåt.



En av deltagarna ville gärna åka ut till Korboskär som ligger allra längst ut. Han menade att det är sällan man kommer så långt ut så det passade vi på med. Här var det stopp då öppet hav låg utanför och där fanns varken land eller is att se. I stället vände vi tillbaka och tog oss över Vistingsdjupet på vår väg norrut. Vi rundade i stort sett det som fanns på vägen och valde nu att gå runt Nävelsö på den västra sidan.

Dagens tur blev strax över två mil och tiden blev lite över tre timmar. I stort sett som planerat. Nu är det snö pågång igen och vi kan bara vänta och se vad veckan bär med sig för äventyr.




Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!

Härliga daxturer,bäst att passa på ,snart är det ingen is kvar,det går jättefort med isen bara SOL Å vind sätter fart.Efter nästa jobbperiod kan det vara slutåkt.Hoppas allt är bra med er,Vi mår bra,åker på sedvanlig MORA resa till helgen.Kramas Å ha det gott!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-01-25 @ 12:51:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0