Världens största hoppbacke

Nu i januari-februari ligger födelsedagarna på rad. Bland annat fyller både Siv och hennes pappa inom loppet av några få dagar. Därför passade vi på att en kväll åka ner till Vikersund för att ta/bjuda på lite kvällskaffe med våffler.

Sivs pappa bor inne i Vikersund, men har inte utsikt till hoppbacken. Det har däremot Sivs syster och svåger som egentligen bor rakt nedanför (fast på andra sidan älven och i Geithus, som är grannsamhöllet). Här kan man sitta i vardagsrummet och följa hopptävlingarna som börjar i nästa vecka.

Den gamla backen revs under det gångna året och har fått ge plats för en ny och därmed räknar man med att det gällande världsrekordet, som för övrigt är satt i den backen, kommer slås. Man räknar med hopplängder upp mot 250 meter. Det är en bit det!

Man blir inte så jätteimponerad, även om e n hoppbacke såklart är otroligt mäktig att stå nedanför, men Sivan och jag var uppe i tornet på den gamla och det måste jag säga.... det kittlade rejält  magen att stå på kanten där. Dessvärre  försvann de fotona i en datorkrasch för ett par år sedan. Men till sommaren hoppas vi kunna ta ett par nya bilder. Då på nya backen, och inte som nu, nerifrån.....

Fredagskväll i Vikersund och de sista arbetena ska slutföras innan hoppveckan inleds

Kommentarer
Postat av: Therese

Skitsnygg blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-07-11 @ 12:01:41
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0