Blandväder

Igår var det blandat sol och grått. Sivan och jag begav oss till badhuset för att simma som tänkt och därefter blev det lunch i bowlinghallen. Det var riktigt, riktigt gott och mätta och belåtna begav vi oss därifrån vidare mot Elgiganten för att titta på dator. På vägen stoppade vi på ett av koloniområdena för att se om det fanns några fina och lediga tomter. Det gjorde det!

Det var bara att priset inte var helt förankrat i verkligheten. 70 000 SEK skulle man ha och sett till postnumret på den som skulle sälja var det både Stockholmsnummer och Stockholmspris. Priserna här nere är mer typ, 30 000 kronor. Här var dessutom lotten både dåligt skött och av det klenare slaget när det gälde växtlighet. På något sätt fick vi känslan av dödsbo, alternativt övertagande efter någon som inte längre kunde sköta tomten.

Det var helt fantastiskt vilka tomter det finns på ett koloniområde. Några har det så fullt med blommor att det nästan inte finns en tom yta. Andra har stora och prunkande trädgårdsland med grönsaker, frukt och bärträr att de definitivt aldrig behöver köpa sådant. Sen finns det de som har lotten som en oas i tillvaron. En fin liten stuga med övernattningsmöjlighet med gräsplätt, blommor och trädgårdsland.

Sen finns det såklart de som inte längre orkar eller har tid. Tomter där det ännu blommar av tidigare års skötsel, men där man ser att det fort går i nerförsbacke. Ogräset tar över, växthusen är helt igenväxta på insidan, frukten får falla till marken och där tomaterna sitter på busken och ruttnar. Sorgligt att dessa inte säljs ut så de kan komma någon annan till glädje.

Idag ska vi i alla fall ta turen till de två sista områdena för att kika hur det ser ut och vad som finns till salu. Ska vi köpa? Inte vet jag, men lite sugen är jag då vår tomt är alldeles för liten för att kunna ha plats för allt som vi har som växer. Likaså finns heller inget utrymme för blommor att föröka sig och där vore en kolonilott i lagom storlek alldeles perfekt. Pris och läge får avgöra saken.



Annars glädjer vi oss till att gå och rösta och alldeles speciellt glädjer sig nog Siv. Som utlänning boende här får hon rösta i både kommun och landsting och eftersom hon är politiskt intresserad blir det såklart extra viktigt. Vi skulle egentligen gå som i morgon, men ett tillfälle att komma ut på havet vid Oskarshamn öppnade sig och därmed blir det förhandsröstning idag. Vi har nog i stort sett bestämt oss, men ska ta en sväng på torget för att se och höra om någon har något nytt eller annat att komma med. I så fall kan jag kanske tänka om.

Bäst var annars (eller egentligen värst) den kvinna jag hörde på radion igår. hon tillhörde Jehovas Vittnen och berättade med en hel del stolthet i rösten att hon inte tänkte rösta i valet. Hon menade att hon redan lagt sin röst och därmed inte behövde ta del i det vanliga röstandet. Du som läst ända hit vet nog var hennes röst gick. Just det. Hon hade röstat på herren och som vinnare i det valet tag han säkert hand om henne och de sina på bästa sätt. Själv blir jag lite upprörd över hur man helt och hållet kan ställa sig utanför det vanliga samhället. Frågan blir självklart om de också väljer att inte ha åsikter om saker och ting sedan?



Nu tar vi en kopp kaffe och sedan sticker vi iväg.......

Vi snakkes :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0