Månskenspaddlning från Åldersbäck

Varje höst brukar friluftsfrämjandet ha vad de kallar en månskenspaddling. Det är en paddling som genomförs i fullmåne och den startar medan solen fortfarande är uppe. Så även i år.

Inbjudan hade begränsats till medlemar med god erfarenhet från alla typer av paddling och sjö och vi blev till slut nio stycken som mötte upp vid Åldersbäcks brygga. Klockan halv sju låg kajakerna i och vi paddlade söderut mot öppet vatten. Solen sänkte sig sakta i havet och månen var redan en god bit uppe.

Det var ovanligt mycket vind för att vara så sent på kvällen, men inomskärs var det i princip ingen sjö. Väl ute på öppet vatten började det gunga alltmer och allt efter som det mörknade blev det också allt svårare att paddla (i alla fall för mig och Siv i våra relativt ranka kajaker) då det var svårt att se vågorna komma och därmed vara beredd att möta upp med paddlen.

Vi rundade Brännholmen och Estholmen för att i skydd för vågorna på baksidan av St Kuggen, besluta oss för att gå iland för en fika. Det var en del styr att i mörkret finna ett ställe att kunna dra upp kajakerna på. Pannlampor plockades upp och tändes och till slut var alla uppe på en klippa där vi kunde få gemensam fika.

Efter 45 minuter med kaffe, äggmacka och annat gott tog vi oss så ner i kajakerna igen för fortsatt färd mot iläggsbryggan. Det var nu återigen stilla vatten och bara månen lyste upp färdvägen. Det räckte gott och väl och sikten var mer än tio meter i mörkret. Tilläggas ska att alla hade en eller annan belysning med sig. Reflexvästar, självlysande kepsar och pannlampor fanns också för eventuella behov (mötande båtar). Dock är det väldigt lite trafik på sjön denna årstid och ännu mindre efter mörkrets inbrott.













Idag är det återigen lite gråväder. Det är dock varmt och skönt vilket passar oss bra då evenemanget "Smaka på Tjust" går av stapeln i helgen. Det innebär för vår del cykel ner på stan (hungriga)och med förhoppning att finna ett eller annat som går att äta någonstans....

Äterkommer med rapport!

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!

Det måste varit en härlig upplevels att paddla i mörkret."spöklikt"....Ha dä1111111111

2010-09-26 @ 12:18:50
Postat av: HerrE själv

Ja, det var onekligen lite speciellt....

2010-09-27 @ 09:01:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0