Kanonväder

Det passar bra eftersom Sivan och jag ska ut och segla för första gången.

Jag fortsätter från här med gårdgens blogg.

Det är så att sedan en tid tillbaka har Siv börjat prata alltmer om segling och att hon vill lära sig. Det började egentligen ganska tidigt då vi flyttat hit, men då jag inte har varit sugen har det bara blivit just prat. Men så i sommar har hon verkligen varit bestämd att hon vill lära sig och därmed började jag läsa och titta på olika segelbåtar.

Eftersom många av våra friluftkamrater är båt- och segelfolk var det läge att pumpa dom på lite info kring olika båttyper och vad som kunde vara klokt för en ensam nybörjarseglare. Vår skridsko, skid och paddelkopis Ulf stod gärna till förfogande och vi fick en hel del goda tips om vad att tänka på.

Han erbjöd oss dessutom en sgeltur med honom en dag då det passade.

Den dagen var alltså igår. Strålande väder och en god del vind gjorde att vi förväntansfulla mötte upp på Solbergs udde. Där förvarar Ulf sin nästan fem ton tunga segelbåt av märke jag inte minns. Den är 33 fot om jag minns rätt (dvs 9 meter lång och tre bred). Han hade gjort klart det mesta och efter en kort genomgång gav vi oss av ut från hamnen.

Ulf som är en riktig seglare satte segel så fort vi kommit utanför bryggorna, Han flängde runt samtidigt som han gav Siv instruktioner hur hon skulle lägga kursen. Hon fick för första gången i sitt liv kryssa mot vinden med en segelbåt. Ulf guidade henne och efter ett par slag var vi ute på öppet vatten. Här blåste det härligt och då vinden och vågorna var nordostliga lade sig båten rejält på sidan då vi gick söderöver. I nordlig riktning gungade det rejält i stället.

Vi seglade norröver till dess att vi kunde vända helt om och gå genom sundet mellan Krokö och Idö för att där sedan ha lite lugnare segling över Idöfjärden. Vi passerade genom infartenSpårö-Grönö innan vi så vände hemmåt igen. Vi stoppade så för en fika på Ö Skansholmen där vi också fick segelklubbens hus förevisat.

På klipporna utanför blev det så kaffe och macka samtidigt som vi njöt solen och sammanfattade dagen. Den hade varit härlig.


En massa avancerade instrument som gjorde god nytta


Med Sivan vid rodret gick allt stilla och fint



Skansholmen, seglarsällskapets egen ö mtt i inloppet till Västervik

Kommentarer
Postat av: petra

spännande! ha det så kul, själv kommer jag sitta instängd och plugga hela dagen och är mäkta avundsjuk på er! kram

2010-09-07 @ 09:15:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0