Gränsö´s södra udde

Dom flesta som varit i Västervik har en eller annan gång också varit på Gränsö. Den konstgjorda ön med alla ekar och badplatserna av väldigt skiftande karaktär. En och annan har också vandrat gränsöleden som är ca 12 km lång.

Vi gör det ett par gånger om året då vi har lust att komma ut och röra på oss. Igår var det utlovat växlande sol.sken och hyggligt varmt så jag föreslog redan på morgonen att vi skulle göra Gränsö och äta lunchen ute. Vi packade lite kyckling som blev över för något dygn sedan, bredde ett bra bröd och kokade vatten till choklad och var därmed färdiga att bege oss iväg.

Det var ett tag sedan vi var på Gränsö och de hade sedan dess fått upp den i tidningen omskrivna gatubelysningen. Alla är inte jätteglada för den (bakåtsträvare kallar jag sådana) men Siv och jag tyckte det blev jättefint. Vägen verkade breddad, men det var nog mest en synvilla på grund av att dom dikat och gjort fint.

Vi bestämde under färden att åka ända ner till Sandvik, dess södra badplats. Vi hade inte bestämt oss för om vi skulle gå norrut, eller, som jag funderade på, gå söderut till den södra udden. Vi har flera gånger tänkt göra det, men har dragit oss lite eftersom det ligger en  massa hus och det inte tycks finnas någon direkt väg förbi.

Nu bestämde vi oss dock för att prova och det visade sig att det bara var att hålla vänster så gick det en markerad led bakom uthusen. Det var bara ca 500 meter genom skogen och lägs vattnet och så var vi framme vid öns södra klippor. Här åt vi lunch och låg en stund och njöt solen och värmen från klipporna. Siv gick en kort tur längs vattnet, men kom bara en liten bit innan första skylten dök upp. OBEHÖRIGA ÄGA EJ TILLTRÄDE!

Det var med andra ord en tomt och ett hus som låg där. Strandskydd? Jag vet inte hur det är eftersom halva Gränsö tycks ha sjötomter där man inhägnar med taggtråd eller stängsel och skyltar. Kan man göra undantag från strandskyddet eller är dessa staket olagliga? Någon som vet?

Hur som helst så var det ett par fina timmar ute vid sjön och vi fortsätter njuta värmen, vattnet och solen så länge det går.












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0