En tur till Brantestad

I våras var vi med vandringsgänget till Brantestads naturrunda för första gången. Det var lagom varmt och det var grönt och fint överallt. Nu var det återigen dags för en tur det, en hösttur som via friluftsfrämjandet var en stilla familjevandring för alla åldrar.


Det fina vädret som utlovats hade dessväre varit under lördagen och det var i stället ett väldigt fint duggregn. Bara precis så man blev fuktig, inte våt.

Eftersom vi hade gått rundan förut viste vi var man borde fika och därmed gick vi lite före den yngre delen av gruppen. Så när de väl var framme var elden igång och de som hade korv med sig var strax efteråt igång med korvgrillningen. Övriga fikade och åt sin mehavda ryggsäck, men jag tror det var mer än en som bittert ångrade sig att man inte tagit med en korv eller två.


Efter max någon timmer var vi så iväg igen. Det blev återigen två grupper varav en gick lite fortare än barn och ungdomsgruppen som kom bakefter. Vi som gick först gick och kikade efter svamt då två av deltagarna gillade sådant. Det  måste verkligen vara lyx att gå 8 stycken som spanar och två som tar allt som hittas. För dagen blev det massor av kantareller och svart trumpetsvamp. Gott tyckte en del.


Rundan var på ca en mil och fram på eftermiddagen var vi återigen vid bilarna och efter en stunds väntan kom grupp nummer två. Efter en del pratande skildes vi åt och begav oss hem till stugvärmen och för vår del, matlagning inför arbetsvecka som börjar i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0