Kvällsmat

Så kom vi oss för att prova den nya pastamaskinen. Jag hade köpt durumvete och efter en del letande bestämde vi oss för tagliatelle och receptet som fanns på mjölpaketet. Det, till skillnad från de flesta andra var på bara durumvete, medan övriga var en blandning med vetemjöl.

Degen gjordes på ett ögonblick och efter att ha vilat ett par timmar tog så bakmasknen fram. Jag hade redan innan lagat köttfärsbiffar med parmesan, vitlök och soltorkade tomater, lufttorkad skinka och en ostsås med parmesan.


Det var en del trixande med degen innan det fungerade. Siv ryckte in då det visade sig vara så mycket lättare att vara två då en kunde hålla ordning på den tunna fina degen som kom ut. Den lilla degklumpen vi använde räckte gott och väl och det blev en skaplig matlåda på det.


Det smakade toppengott, som alltid med färskpasta och i veckan har Siv beställt spagetti carbonara och då ska vi testa med hälften durum och hälften vanligt vetemjöl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0