Bara lite nytt under solen (snömolnen)

Här i Västervik fortsätter det snöa. Idag har det återigen snöat från tidig morgon till sen eftermiddag. Dock är det uppehåll för stunden.

I morse kom vi äntligen iväg för att åka skridskor (prova mina nya) på Gamleby skridskobana. Det snöade bara lite grann när vi for iväg, men redan ute vid Hjorten, strax utanför stan ökade det på med både snö och blåst. Vi tänkte att det aldrig kommer gå att åka, men närmre Gamleby avtog det så väl framme var det bara lite pudersnö som föll.

Isen var riktigt dåligt plogad och det var två skolklasser där som trängdes samtidigt på isen. Inget att göra åt då vi åker lite på nåder utanför ordinarie öppentid och därmed får vi ta det som det blir. Hur som helst så blev det en mil och jag måste nog säga att efter de fösta fem kilometerna gick det allt bättre med de nya skridskorna. Jag är egentligen ingen skridskoåkare och behöver därför ett antal mil i benen innan det fungerar bra. Trösten är att det bara går bättre och lättare allteftersom säsongen fortskrider.

Väl hemma i stan passade vi på att handla då vi hämtade upp bilen på Coopparkeringen. Därefter var det dags att skotta undan hemma innan det blev lunch och därefter blev det sängen och sedvanlig filmtajm i datorn med katterna som sällskap.

Ikväll medan jag lagade maten slog Siv in lite julklappar. Eller, kanske ska man säga försökte eftersom Desmo nu efter flera dagars inaktivitet finner på alltmer egna hyss för att aktivera sig. Här har han hoppat ner i en plastpåse för att sedan lura på paketen och snörena. Paketsnören är jättekul och ibland missar han och sätter i stället klorna i Sivs ben. Då blir det bråk och det tror jag han gillar ännu mer. Ett annat hyss han har är att från bord, bänkar och fönster peta ner mindre saker som ligger. Det kan vara lypsyl, en penna, en ficklampa eller en kikare. Än så länge har han bara vält ett par blomkruker och då som misstag när han blir lite ivrig över fåglarnma vid fågelmataren.

Föresten är det utlovat mer snö här hela den kommande veckan. Det blir spännande att se var dom ska göra av den...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0