Skidor i Tjust skärgård

Så fick vi äntligen igen en tur i skärgården. Det sändes ut ett mail tidigare i veckan och aldrig kunde vi tro att så många skulle nappa. Gruppen blev till slut 15 stycken som samlades utanför turistbyrån och gemgensamt begav sig ut till Bonnbacken på Gränsö. Väl nere på badplatsen spände vi på oss skidorna och begav oss iväg ut. Vi gick rakt ut i den led som vi nu så många gånger paddlat och rundade Bockholmen för att sedan bege oss på insidan av St. och L Rågetholmen.

Isen var på sol- och vindsidan ganska bar vilket förtog lite av skidglädjen. Här gick det bara att staka sig fram då skidorna gick lite hur som helst. Däremot var den fullständigt suverän på lä och norrsidorna av öarna. Här låg det fem cm torr fin snö vilket gjorde att det var ett fantastiskt före.

Uppe vid Rågetholmarna lyckades vi skrämma upp tre rådjur som hade flyttat sig ut i skärgården. Vi såg också ett örnpar som svävade omkring på den blå himlen. Samma örnpar (tror vi9 dessutom satt i rännan i fartleden in till stan då vi stod samlade vid turistbyrån.

Efter någon timme var vi uppe vid Södra Malmö där en södersluttning fick tjäna som rastplats. Här gjordes en eld och så grillades det kort och dracks kaffe medan solen stekte oss rejält. Vi tog oss upp på basvägen som timmerfolket använt och genade så rätt över ön för att efter ett par km komma ner på andra sidan.

Nu var det eftermiddag och turen gick hemåt. Mina ben var trötta efter skogsturen (med lite hjälp av all snö vi transpoerterade bort igår) och det var skönt att runda Torrö då vi återigen såg Bonnbacken. Väl framme där visade det sig att det var massor av folk som tagit sig ut för att grilla korv och gå på skidor. Det var härligt att se.


Tre rådjur som skräms upp och pilar iväg över isen


Knallblå himmel i motljus ser nästan vit ut


Sivan och jag, längst bak öppet vatten


Ytterskärgården, men fortfarande tjock (tror vi) och fin is


Så stoppar vi för obligatorisk korvgrillning, nu på Södra Malmö


Tjock chorizo med bröd, dagens lunch


Skoterleden hade här gjort ett djupt vattendike som vi fick gå runt


Vassen fällde så det nästan inte gick att andas

Kommentarer
Postat av: Siv

Vilken härlig dag....

2010-03-14 @ 22:00:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0