Allt och ingenting

Gårdagen var en dag som ägnades åt lite allt möjligt. Vi kom äntligen igång med att rensa rabatter. Vi hade avsiktigt skjutit det framför oss då vi tidigare år varit lite "överivriga" och säkert slängt en god del blivande blommor men som var förvillande likt ogräs när det precis skjutit upp genom jorden. Tanken var i år att vi skulle vänta lite längre och därmed var det nu dags.

Vi har ändå inte tagit allt då det fortfarande är lite oklarheter kring några gröna växter, ogräs eller blomma? Kanske man skulle göra en trädgårdskarta eftersom det tycks vara helt omöjligt att minnas vad man satt var. En sak är dock säker.... Många av förra årets växter har fått stryka på foten (dvs. dött) under den snörika vintern vi hade. Rosorna som vi trodde var döda har dock kommit ett eller annat skott på (de flesta).

Ett besök hos Mariebergs trädgård igår gav inte så mycket. Vi fann någon marktäckare som var vacker, men alldeles för hög, vi tittade återigen på Magnoloior och lite höga prydnadsträd som vi sak ha på framsidan då det blir klart där. Men det enda vi köpte var ett par aklejor i blått och rött. De ska planteras på kortsidan av huset.
Appropå marktäckare ska jag nog ta ett prat med en granne om blombyte...



Vi fick också en massa ärenden gjorda på stan. Nytt takräcke inköptes till SAABen så vi kan lasta ett eller annat på taket där, men även för att kunna använda den här hemma och köra kajkerna på. Appropå kajakerna så har vi äntligen funnit ett ställe att förvara dem på. Ute vid Industrihotellet vid Örserumsviken. För den som inte är känd kan jag berätta att det ligger ute mot Lysingsbadet och på tio minuter är man ute i skärgård. Här var vi och planerade för hur vi ska ha alla kajaker ligga(få plats). Det var nämligen en hel del som ville vara med.



Väl hemma igen fortsatte vi med trappan och den nya uteplatsen. Sivan har fått ett par riktiga Fristads av mig så hon kan grovarbeta utan att behöva tänka på målarfärgsstänk eller annat söl. Idag ska trappan skruvas ihop och så kommer arbetet med att flytta trädäcket från bak- till framsidan inledas. Det blir inte så enkelt som tänkt då balkar inte är skruvat utan gjutet i betong. Det ordnar sig nog på ett eller annat sätt.

Det är därmed dags att sätta fart. Vi ska hinna på stan för att äta lunch också. Det är bowlinghallen som serverar potatisgratäng med tjärknöl med dessert. Mums!

Vi hörs....

Kommentarer
Postat av: Ninni

Jag ser minsann att bästa skruvmejseln sticker upp ur fickan. Visst var det 30-års present?

2010-06-04 @ 19:14:09
Postat av: HerrE själv

Japp, det var det. Den bästa skruvmejsel jag någonsin ägt!

2010-06-04 @ 19:43:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0