Här är polisen som mitt i gatan står.....

Så har våra norgegäster åkt hem och vardagen är för ett par dagar åter. Det har varit en härlig vecka med över trettio graders värme och bara ett par små moln. Badtemperaturen har varit runt 20 och därmed har t o m jag som badkruka varit ivrig att tumla runt i vattnet.

Det har kanske inte blivit så väldigt mycket kultruellt gjorde under stadsbesöket men med den värmen orkar man inte heller farta runt utan det  blir mer mat, dryck och umgänge. Vilket i sig också är trevligt och därmed ser vi fram emot nästa vecka då det återigen vankas främmande. Har vi tur blir det fint väder även då...

Igår började visfestivalen och tyvärr hann inte vårt besök med det i år heller.


En öl och god mat på Sahara innan vi gick vidare i sommarkvällen

Sivan och jag var hemma tidigt från sjön och slappade ett par timmar innan vi gjorde oss i ordning och stack iväg. Vi hade bestämt att vi skulle äta på stan, ett beslut som sedan visade sig vara lite korkat. Det var nämligen inte en plats att få någonstans (förutom inne på McDonalds). Eftersom vi var jättehungriga så blev det bara att vänta på bord och tillslut fick vi ett utebord på den libanesiska restaurangen Sahara. Det blev grillspett och ett par öl innan vi tackade för oss och gick vidare.


Det var lite molnigt när kvällen startade, men lättade efter en liten stund

Redan när vi åt så dök de första poliserna upp, eller poliser var kanske fel ord. Det var polisbilar vi såg och eftersom hela hamnen var avstängd var det bara deras bilar som var där. De åkte fram och tillbaka genom folksamlingarna. På de två timmarna vi var där såg vi inte en enda patrulerande polis till skillnad från förra året då alla parkerade och gick runt bland folk. Att vi reagerade här var att genom att sitta i en bil med uppvevade rutor  visar man bara att man står över alla andra, att  man vill skärma sig.

Polisfiaskot fortsatte borta vid ruinen, konsertområdet. Där hade 6 stycken poliser klivit ur sina olika bilar och ställt sig i en grupp mitt på gräsmattan. Det stod i en klunga och pratade bara med varandra och jag tror inte någon skulle komma på tanken att gå fram och börja prata med den slutna gruppen.


Sivan visar hur polisen bör vara lite sträng :)

Det var som vanligt många båtar som parkerat på första parkett och en hel del folk som utanför satt och tog sig ett glas vin och åt medhavd matsäck. Man hade från tidigare år flyttat upp öltältet och toaletterna från turistbyråns parkering till ruinen. Det gjorde att det var betydligt mer folk där än tidigare år. Vi såg inget stök och ingen direkt fylla, men däremot ett antal flotta gamla amerikanska bilar. Allt som vanligt med andra ord.

Så sänkte sig solen och eftersom detta bara var dag ett av tre bestämde vi oss för att ta cyklarna och åka hem för att ta kvällskaffe. Då fick vi sällskap av fyra stora polismän som faktiskt gick en tur. Tätt tillsammans gick dom rätt igenom folkmassorna och först borta vid bron stoppade dom. Där fanns nämligen en polisbuss till med ytterligare fyra poliser. Därmed var den turen över och här blev de stående ingen. Tätt intill, pratandes med varandra, som bara poliser gör med poliser....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0