Dagtur till Öland

Sedan vi flyttade hit till Västervik har vi varje år varit en tur till Öland för att bada och titta runt lite grann. Så även i år. Då vi fortfarande har besök av dotter och sambo ville de bli med och de ville även titta på Kalmar slott vilket de inte gjort på flera år.


Sista metrarna innan vi är nere vid vattnet och kan bada

Sagt och gjort. Klockan ställdes på halv sju (vissa tyckte det var jäkligare än andra att stå upp) och en timme senare for vi iväg. Det var ingen trafik och dryga 2 1/2 timme senare var vi framme. Första stoppet vi gjorde var Sandbybadet och den långa vita stranden. Här var det lite folk när vi kom, men fyllde snart på så det var halvfullt på strand och i vattnet. Vi badade och solade i ett par timmar innan vi begav oss iväg. Det var ett kort besök hos lillasyster med man som stod på tur.


Vi hann bara fram så var vi jättehungriga och var tvugna att äta

De hade bara ett stenkast bort köpt en gård. En riktig gård med mark, massor av hus  och gott om plats för både hästar och djärva idéer. Eftersom de är i renoveringsmodus stoppade vi bara för någon timme eftersom vi var hungriga och hade bestämt oss för att äta nere i Borgholm.


Kvarnen vid Sandvik där vi stoppade och åt

Nu blev det inte så för innan vi åkte förbi Sandviks avfart hade jag berättat om de pizzor de hade där förr. För den som inte vet kan jag berätta att de var så stora så att det var omöjligt att äta upp hela. Jag är en storätare när det är gott och jag har alltid kunnat äta hur stora pizzor som helst (har t o m ätit en familjepizza själv en gång) men orkade bara 3/4 här. Nu blev det inte så. Pizzorna hade krypt till mer normal storlek, medan priserna fortsatt var XL. Gott men inte gott för 100 kr stycket blev intrycket.

Så tog vi turen förbi Sandviks  hamn innan vi satte kursen söderut igen.

Borgholm! Ja vad ska man säga? Massor av folk i centrum på torg och gågata. Massor av små butiker men variation? Nej, definitivt inte. Det är samma billiga kläder och krafs som säljs på övriga Öland i tält och lador. Det är ballonger, billiga shorts och byxor tillsammans med klänningar med ännu billigare tryck. Hur som helst träffade vi C:s bror och flickvän och gjorde dom sällskap en tur. Vi tittade i hamnen (som är förvånande ointressant) och så strosade vi sakta tillbaka upp mot torget.


Krimskramsets stad nummer ett, Borgholm?

Här blev det dramatik. En katt satt uppe på ett tak och pep ynkligt. Den började trava fram och tillbaka och visade tydliga tecken på att vilja ner. Så en snabb blick på Sivan för att se att vi var överens och sedan startade den sekundsnabba räddningsaktionen. Petra skötte kameran (enligt C var det många andra som också gjorde det) medan Sivan snabbt svingade sig upp på mina axlar och i ett huj var katten i Sivans famn. Där överlämnades den till Petra och så var alla snart i trygghet. Katten då? Jo, den accepterade en kort klapp av sin räddare innan den begav sig iväg somom inget hänt.


Sivan får en klem? efter räddningsaktionen

Nu var det dags att bege sig till Kalmar och slottet. Turen tillbaka gick fort och det var lagom med trafik. Nu  hittar vi lite i Kalmar och med bra skyltning åkte vi rakt på. Vi gick turen genom stadsparken (om den nu heter så) och tittade på blommor, träd och buskar innan vi så var vid slottet. Sivan och jag var där förrförra året så det var lite nytt, men det är trots det lika fint.


En hängbjörk i stadsträdgården är bara en av många vackra växter

Det finns alltid något nytt att upptäcka om man bara tar sig tiden. Vi blev kvar någon timme men gav oss sedan iväg då Sivan och jag hade önskan om att gå inom IKEA helt kort för att köpa lampor. Nu var vi där med en kvarts marginal innan stängning vilket gott och väl räckte för det vi skulle ha. Daim och bilar blev det däremot inga då kön var alldeles för lång.


Någon i sällskapet noterade det jag tidigare missat, lejonens erigerade penisar :)

Sent var vi hemma och efter ett par korvar med bröd och en öl var det bara sammanfattning av dagen för att någon timme senare krypa ner i sängen. Jag tror alla sov ovaggade....


Kung Håkan, Haakon eller hur var det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0