Kyla, semlor och Sherlock Holmes

Så har vi varit hemma i ett par dagar. Det tycks som om kylan följer oss och vi hana bara åka till Norge så var temparaturen återigen uppe i minus 20 grader. I fredags eftermiddag begav vi oss så hemåt och då sjönk även temperaturen här till lands. Det var snövarning, men väglaget var bra hela vägen. Väl hemma låg det ca 40 cm snö på uppfarten som vi snabbt skottade undan.

Nu visar det sig att det börjar bli problem för en del. Var ska man göra av all snö och hur går det med taken när värmen kommer. På altantaket ligger det för nävarande 40-50 cm snö. Håller det när det blir varmare? Kanske måste vi skotta av lite grann? Vi såg också på promenaden från stan igår att en del har så mycket snö och små ytor att lägga det uppsamlade på att det börjar bli fullt. Var ska man då göra av snön?

Temperaturen har sedan vi kom hem legat på mellan 15-19 minus. Det gör att det blir lite lågaktivitet ute. Gårdagens promenad fram och tillbaka till stan var fullt tillräckligt. Skidorna får stå ett tag till tror jag. Vi var på kafé och intog varsin semla igen. Sivan tog en klassisk och jag provade en wienersemla. Kort och gott ettt wienerbrödshorn med grädde och mandelmassa. Väldigt gott, men också väldigt sött och man ledsnar nog i längden.

Väl hemma blev det återigen sängen med fleecefilt, en påse chips, kaffe och film. Vi såg Sherlock Holmes med Robert Downey Jr. En annorlunda detektiv och doktor (Watson) men med massor av charm och glimt i ögat samtidigt som den var hyggligt spännande. Kvällen avslutades med en grekisk sallad, tzatsiki, fläskkött och bröd. Självklart tillsammans med ett glas rödvin. Så tittade vi på finalen av Robinson och insåg att ärlighet och rakhet alltid vinner i längden, även om det inte alltid är direkt kul eller tv-mässigt.

Avslutar med ett par fina bilder från den sista Norgesdagen för denna gång


Båtbryggan mked utsikt över Randsfjorden


Desmo, sällskapskatten på snötur


Sivan lockar på Desmo som kommer löpande efter

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hallå!!!!!!!,Välkomna till fäderneslandet och en riktig vinter med mycke snöskottning även här.Det var många år sedan det var så här mycke snö,snart fullt över allt.Som tur är har Firat tagit ansvar för snöskottandet,det är skönt.Lurade även upp Sophia och Firat på garagetaket så nu är även det avskottat,altantaket är även det klart.Så nu väntar vi bara på mer,kommer nog i veckan.Åker till Örebro i morron Å kollar den lille,sen åker Sophia Å firat hem på fredag morron.Annars mår vi bra Å har det bra.Hoppas ni har det samma.Ha dä Å hälsa.

2010-02-01 @ 10:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0