Skiddag i Kisas Tolvmannabacke

Så kom vi äntligen iväg. Det var länge tveksamt då jag har en inlämningsuppgift i historia denna vecka. Dessutom var det snö på väg in och massor av avhopp.  Trots detta så bestämde vi oss i tisdags kväll att vi skulle åka.

Det beslutet behövde vi inte ångra.


Det var dryga åtta mil på småvägar innan vi var framme vid Tolvmannabacken strax efter klockan 9. En buss med skolungdomar kom just före oss, men eftersom de valde att hämta ut skidor först så passade vi på att köpa liftkort. Jag har ett par skidor i Norge och ett par i Sverige, medan Sivan som bara äger ett par hade tagit snowboarden med och tänkte träna på den. Det innebar att vi slapp stå i uthyrningen och vänta.

Backarna visade sig vara betydligt större och finare än vad vi någonsin kunde trott. Det är fem egentliga backar, men sen finns det ett antal små genvägar som man kan ta för att få variation. Backarna var härligt pistade, även om de inte hunnit pista nysnön efter nattens snöfall.


Vi åkte någon timme och sedan fikade vi i värmestugan. På väg dit visade det sig att ett antal grillar var startade och så klart ångrade vi att vi inte tagit med oss grillkorv. Efter kaffet var det så dags igen för 90 minuters köring. Sivan som hade tränat snowboard (vilket för övrigt gick riktigt, riktigt bra) körde till slut omkull och fick sig en riktig smäll. Därmed var det dags att hyra ett par skidor.



Snart nog var det lunch och i restaurangen serverades gulaschsoppa med sallad och bröd. Lite dyrt, men väl tilltagna portioner och väldigt gott. Så var det dags för skidor igen. Ett par timmar åkte vi och därmed var vi ganska trötta och kunde packa ihop och åka hem.


Det var gråväder på förmiddagen men framåt eftermiddagen klarnade det upp lite och solen skymtade helt kort en stund. Det kom lite snö, men inget som störde, och temperaturen höll sig perfekt kring ett par minus. Vi kan bara konstatera att dagen var trevlig och backarna likaså. Hit åker vi säkerligen igen och det redan nästa gång vi kommer hem.

Nu återstår att packa för om ett par timmar åker vi och jobbar. En vecka i Norge!

Hasta la vista

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0