Skridskopremiär

Så kom vi iväg. Jag hade inte trott att det skulle bli åka av förrän tisdag, onsdag nästa vecka, men vi kom överens igår om att samlas vid Brevikbutiken för att se om det bar. Sms sändes ut i går kväll och klockan 9 i morse var vi fyra tappra själar som försiktigt tog oss ut på isen.

Det var väldigt tunnt den första metern, men väl ute var det betydligt bättre. Eller i alla fall en bit.

Vi sicksackade oss försiktigt norröver och med goda avstånd kom vi ett par hundra meter innan det tog stop vid nyiskanten. kanske vi hade kunnat åka längre, men ingen var speciellt äventyrlig så därmed vände vi. Bitvis knakade det och knastrade under fötterna och denna gång kom vi nog sammanräknat fem hundra meter, söderut innan det blev så tunnt at vi piakde igenom övarallt. Jag åkte kanske femtio meter till i olika riktningar, men det blev inte bättre. Å andra sidan inte heller sämre. Men det det går alltför sakta att åka och pika på det viset vände vi återigen tillbaka ett par hundra meter där Stig tog täten för att försöka ta oss över viken.


Nu hade vi större tur och kom både över och vidare söderut. Här var isen äldre och det sjöng härligt i den bitvis. Vi kunde åka ända upp till slottet och bron innan öppet vatten satte stopp för turen denna gång. Här tog vi ett par bilder och sedan satte vi kurs hemåt, nu i samma spår vilket är kul då man kan hålla betydligt högre fart utan att behöva tänka så mycket på att pika.

Dessvärre fick vi skitväder till idag. Nollgradigt och snö, vilket ställer till det för oss. Temperaturen är ingen fara med då det i morgon ska vara tio minus igen, men snön gör att isarna blir tröga att åka på och isbedömningen annorlunda. I morgon har vi planerat en nytur och vi håller tummarna för både bra is och vackert väder.


Kommentarer
Postat av: Siv

Gleder meg til å komme hjem til deg og friluftsliv og fart og moro! Masse klemmer!

2010-12-13 @ 08:30:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0