Kyla, snöfritt och is

I  går var jag ute på årets sista organiserade vandring. Eftersom det ligger så mycket snö blir det lite begränsat var man kan gå och därför gick turen i närområdet. Från Breviksbutiken längs Gamlebyviken och ut förbi det gamla sjukhusområdet.

Vi gick förbi Marsbäcken som är scouternas anläggning. Den verkar oftast stå tom och förfaller alltmer vilket naturligtvis är jättesynd då den skulle kunna vara en fantastiskt fin anläggning. Vore friluftsfrämjandet större i Västervik skulle det vara en perfekt anläggning att bedriva friluftsliv i. Det är dock stora pengar och idiell tid som ska till, något som de flesta föreningar lidar brist på idag.

Turen gick vidare runt sjön Maren som har sin speciella  historia då det tydligen inte var ovanligt att folk gick ner för att försöka ta livet av sig där förr då sjukhuset var mentalsjukhus (en del lyckades också). Siv säger att hon aldrig i livet kommer bada i den sjön. Undrar om hon kan tänka sig att paddla och övernatta på den lilla fina ön mitt i sjön?

Eftersom det inte blev grillning utan bara varsin kopp kaffe i vägkanten (Stig och Olle bjöd dock på glögg!) tog turen bara dryga två timmar. Fint då eftermiddagen kunde ägnas åt annat. Jag skulle ha varit iväg och åkt skidor, men var lite trött i benen efter de sista dagarnas intensiva åkande. Det bir en längre tur idag i stället.

Vi noterade också med glädje att isen lagt sig över Gamlebyviken. Än så länge bara en tunn skorpa av is, men med 5-7 minus över dygnet räknar vi med att stå på skridskor där (eller på annan havsis där det är snöfritt) redan under den första halvan i nästa vecka. Då är också Sivan hemma vilket blir dubbelt kul. Det är kul att göra saker med andra, men dubbelt kul (eller ännu mer) då kamraten min är med.




Gamlebyviken med nylagd isskorpa

Kommentarer
Postat av: Christel

Rätta mig om jag har fel men låg inte du på en brits bredvid mig vid 13:00-tiden i måndags (ja inte på samma brits utan den som var bredvid min alltså så ingen misstolkar saken ;)? Jag tyckte du såg bekant ut men kom inte på var jag sett dig förrän jag kollade på foton på din blogg. Stämmer det? Hoppas strumporna passar?! =)

2010-12-10 @ 12:32:02
URL: http://bjorkobloggar.blogspot.com/
Postat av: Håkan

Ha ha ha.... så kul. För det var något bekant med dig, men så tänkte jag att jag jobbat som syrra för länge och känner igen en sådan överallt. Har ju aldrig jobbat i Västervik (kom liksom mig inte för)..



Festligt så det förslår och ska lära mig att fråga nästa gång :D

2010-12-10 @ 13:56:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0