Strandtomt

Eftersom det blir alltmer folk omkring oss här ute har katterna fått bli mer inne och efter en liten episod igår då Desmo gått in i en vagn för att kika (troligen efter något ätbart) kände vi att gränsen var passerad. De har därmed blivit innekatter eller gå i bandkatter. Ett annat alternativ är när vi fått tätt i förtältet, att de blir där ute så länge vi är med.

Lite klagan är det nu, men de brukar anpassa sig rätt så fort.

Eftersom vi båda jobbar natthelg så var vi nyfikna på hur det skulle gå då de inte varit ute och rasat. Jag kan bara konstatera att det gått över förväntan. Katterna har i stort sett varit snälla hela dagen. Däremot har det varit lite störande moment runt oss. Grannar som anlänt och håller på med diverse.

När klockan sedan var två väcktes vi av att det bankade i väggen. Sivan som har morgonrock med sig fick gå upp och det visade sig vara bonden som äger campingen. Han lurade på om vi var intresserade av en sjötomt nere vid strandkanten. Lite kul eftersom vi häromdagen hörde att det var flera års köande och dessutom väntelista innan man kunde på någon av de bättre tomterna.

Randsfjorden är tappad på vatten för att möta snösmältningen

Nu står vi här i bryderi. Ska vi flytta lite längre ner eller inte? Mindre grannar, javisst. Mer vind, ja.  Mindre bråk och ljud, troligen men betydligt längre till disk och toalett, vilket känns nog så viktigt den mörka och snöiga tiden på året. Dessutom köpte vi för ett par månader sedan virke till ett trädäck för många tusen kronor. Nu har vi krånglat med förtältet (mest Siv) och det sitter hyggligt uppe. Ska vi riva det? Riva trädäcket eller köpa av de som flyttar och försöka sälja vårt? Jag vet inte!


Snösmältningen från höjderna fyller snart på så vi har vatten i sjön igen

Vi gör så att vi låter internetuppkopplingen avgöra. Den är lite svajig här och är den sämre eller inte fungerar alls där nere får det nog vara. För en sak är säker, vi är helt beroende av internet här för att fördriva tiden...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0