Söndagar

Söndagar är märkliga dagar. Allt segar sig fram och oavsett vad man gör blir det inget ordentligt med dom.

Igår var det återigen fullt solsken och härligt varmt ute. Vi var tidigt igång och medan jag tog tag i vårstädning av våra kajaker påbörjade Siv rengöring av vitmålat trä. Det är märkligt hur skitigt det blir över vinterhalvåret.

Kajakerna var inte i mycket bättre skick men efter en riktig tvätt vaxade jag dom och tvättade ur invändigt. Däckslinor spändes och luckor oljades och därmed är allt klart för årets första tur.

Vi är inte så jätteivriga att vi sticker ut nu. Det är kallt ute på havet och skulle något gå tokigt så är det ännu kallare i vattnet. Nej, vi väntar nog ytterligare ett par veckor om det inte blir en extrem värmebölja. Dessutom lämnade jag in bilen på verkstad i morse för att lackera en parkeringsskada och utan den blir det att använda benen, cykel eller vespa en vecka.



Efter lunch bar det iväg ner på stan med cykel. Det var lite småsaker som skulle inhandlas och så hade vi på fredagskvällen sett att det var hopptävlingar på Målserum i helgen. Alltså tog vi den vägen förbi när vi cyklade hemåt.

Det var varmt och härligt på läktaren där vi satt. Massor av folk och likaså hästar. Det var kul att titta då det var höga hinder som hoppades. Nästan som på tv, fast det är klart, lika galant och smidigt gled dom ju inte över. Mitt under hoppningen fick vi (det var Sivan) syn på en stor örn som på låg höjd cirklade över tävlingsbanan. Kort därefter kom ytterligare en seglande över himlen. Det är fantastiskt att se hur de långsamt kan glida runt runt utan att ta ett enda vingtag.


Efter detta åkte vi hem och fikade. Därefter fortsatte vi i trädgården med att flytta blommor, gräva rabatter och fixa med staket. Det är märkligt, men trots att trädgården är väldigt liten finns det alltid något man kan gå och plocka med.

Nu är det dags att sätta fart. Vädret ska bli sämre säger dom på radion, men vi hoppas de har fel. Kanske blir det en tur till stan, eller till trädgården. Eller kanske vi bara slappar hemma i varsn  solstol.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0