Påskgodis

I våra jobbarperioder äter vi massor av god mat, men också en hel del godiis. Det blir sällan karamellgodis (inte hemma heller), utan mer massor av choklad, chips, jordnötter och kakor (typ Jules Destrooper´s mandelkakor).

Innan jobbarperioden börjar storhandlar vi utifrån vad vi är sugna på, men det brukar bli mat som är enkel att värma. Exempel är köttfärsås, grytor av nöt, fläsk och kyckling, det är pajer och hemlagad pizza. Nerfryst och smidigt, bara att ta upp och så laga pasta, potatismos eller ris till.

Eftersom vi jobbar väldigt intensivt en kort period och dessutom sällan äter samtidigt fungerar detta ypperligt.

När man sedan inte gör så mycket annat på fritiden än att surfa, läsa eller sitta ute så är vi då framme vid gotterierna. Det är gott att ha något att tugga på. Så här långt har vi förbrukat en påse chips, en påse Daimkulor, två chokladkakor och en ask mandelkakor. Det har dessutom gått  åt en tredjedels vanlig Daim.

Jag konstaterar då att den vanliga, gamla sortens Daim är väligt mycket godare. Det upplev sprödare och den är jämnare i smaken. För hur det än är så kan jag inte låta bli att tro att Daimkulorna är en produkt som kommer genom att man fått småbitar över, bitar som man inte hade råd att låta förfaras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0