Torsdagsvandring från Solstadström till Mörtfors

Så var även Sivan och jag igång med vandringen igen. Turen ovan genomfördes i vackert väder. Lite svalt på morgonen men fullt solsken frampå dagen. Det var en varierad tur som gick på grusväg, skogsstig och genom ängsmark. Tidigt stoppade vi vid Virum och tittade på deras kor. De är av sorten Jersey och det finns bara ca 2000 i Sverige. Kännetecknande är att mjölken har högre fett, såväl som proteinhalt än vanlig mjölk.


Jerseykornas ladugård i Virum

Vi blev tillbakaropade när vi nästan passerat gården. Det var en man som kände igen oss från vårens tur (den gick åt andra hållet) och som ville visa oss vad som skedde. De har nämligenj beslutat sig för att börja producera glass. Denna produktin ska vara igång om ett par månader, men i kommersiellt bruk räknar man med att ha den nästa sommar. Det gör väl att vi återigen måste ta en tur nästa år igen.


Den stora trädgården mitt uppe i skogen

Efter ytterligare 5-6 km var vi så framme i Mörtsfors. Just innan vi kom ner i byn passerade vi en jättestor trädgård uppe i skogen. Det var blommor, buskar, stenpartier och gångar och det var vattendammar. Det visade sig vara en f.d. trädgårdsmästare som hade sitt (vad jag förstod som) sitt sommarhus här. Nere på tomten var det också stor skaparglädje med alla de sorters blommor man kan komma på.


Här hade trädgårdsmästaren sitt eget sommarhus

Här stoppade vi på Mortfors pensionat för att äta våffla och dricka kaffe. Därefter fick vi turen med båten Aron. Den har egentligen slutat att gå i trafik för året, men tretton betalande kunder kan såklart påverka en båtchaufför. Så nu slapp vi gå tillbaka. Det blev 7-8 km båt tillbaka upp till Solstadström för att där ta bilarna tillbaka till Västervik.


Med båten Aron tog vi oss tillbaka till Solstadström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0