Höstväder även i Sverige

Så har vi åter kommit hem. Det är otroligt härligt att vara hemma, även om vi för dagen trivs väldigt bra i vårt nya "hus" i Norge. Efter ett dygn har vi nu hunnit att göra iordning trädgården, tvätta kläder, handla och göra byn.

Det blev även en kort tur på McDonald's igår. För den som inte har varit på MCDonald's i Västervik kan jag berätta att det är en osedvanligt välskött butik. Det är i princip alltid städat och avtorkat och därmed ett nöje att äta eller fika där. För oss som reser mycket och ser en hel del McDonald's kan vi avslöja att det inte är alltid det är så väldigt aptitligt på grund av söl på bord och golv och sopor som ligger lite överallt. Detta gäller föresten inte bara McDonald's. Det gäller nog de flesta snabbmatsställen inklusive IKEAs restaurang.


Summer surprise, rekommenderas att prova

Under veckan vi varit borta har björkarna börjat gulna och det är betydligt svalare i luften. Det är inte på långa vägar som i Norge utan jag går fortfarande i kortärmat och shorts, men den definitiva hösen, den finns där. Idag blåser det förfärligt. Relativt varmt och med sol, men jag hoppas det mojnar till kvällen då vi planerar att paddla med friluftsfrämjandet.


Ingången till Bohus fästing med två promenadglada katter

För övrigt kan jag berätta att vi äntligen svängde inom Bohus fästning i måndags när vi åkte hem. Fästningen byggdes år 1308 av den norske kungen Håkon V Magnusson. Den är byggd vid Norde älv, Göta älvs norra utlöpsarm. Du kan läsa mer om fästningen här. Det egentliga skälet till att vi stoppade var att katterna skulle sträcka på benen och jag tänkte att det borde finnas en hygglig gräsmatta att gå på. Det gjorde det!


Kungen av katter och pipedockan i Sivans knä

Nu är det dags att sätta fart. Vi hörs!

Kommentarer
Postat av: itqvinnan

Hejsan!



Vad fina bilder och fin blogg du har.

2009-10-05 @ 10:39:22
URL: http://itqvinnan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0