Lördag eftermiddag, Oppland, Norge

Så är vi här igen. Det är även den riktiga hösten med fallande löv, regn och kyla. I går kväll när vi åkte till jobbet var det nollgradigt och stor risk för snö. Det blev panik på jobbet med alla som skulle sätta på dubbdäcken medan vi själva inte har något val. Det blir sommardäck ett bra tag till.

Jag ser ett problem här då vår bil nästan existerar i två världar. Västervik med torra vägar, värme och i stort sett snöfritt och så Jevnaker. Högt beläget och med ett riktigt vinterklimat och därmed ofta massor av snö. I tillägg så har vi orgelbundna arbetstider och kan därmed inte förvänta oss nyplogade vägar. Vi tar det som det kommer och så finner vi nog på lösning.

Sivan hade haft lite problem med värmen inatt. Det visade sig att det var en automatsäkring som löst ut. Hon är väldigt teknisk och var säkert väldigt förtvivlad klockan halv tre inatt då hon ringde. Då kom det vit imma ur munnen på henne ntär hon andades och hon var helt frusen trots två täcken och dubbla fleecefiltar.

Lösningen var enkel. Automatsäkringen som hon kollar flera gånger hade löst ut och det var bara det att här är de felvända i färger. Rött betyder tydligen att allt är som det ska och när den gröna färegen visas betyder det att strömmen är av. Märkligt, visst, men vi som nya campare lär oss hela tiden nya saker.

Det har annars regnat hela dagen här. Veslefröken, Minoue har sovit på min arm hela dagen (vilket hon nästan alltid gör). Den lilla katta kan ligga så och sova, helt stilla i både fyra och fem timmar. Desmo i sin tur har varit ute lite. Han ha päls som fungerar och ett gott lager underhusfett. Men annars är det mycket sova där med. Nu i kväll ville han dock med upp på toa och titta på när jag diskade. Ett härligt sällskap när Sivan jobbar och grannarna på campingen tycket det är så härligt att se honom med oss vad vi än gör. Precis som en väluppfostrad hund.

Nu är det sängen en timme innan det är jobb igen. Vi hörs under veckan. Dock utan bilder då batteriet till kameran ligger kvar på bänken hemma...

Go´kväll på er

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0