Kvällsprommis i Gertrudsvik

I det nya bostadsområdet går det så det susar. Man gräver, reser väggar, gjuter husgrunder och fixar cykelvägar så det står härliga till.


Gult, rött och grått. De första huskropparna i allén är klara

I går eftermiddag tog Sivan och jag en promenad för att spana in husen som jag tdigare lagt ut på bloggen då de nu fått färg. Likaså så vi att gång och cykelvägen nere vid vattnet påbörjats. Det visade dock sig att den inte bara påbörjats utan den var i stort sett färdig också. Man hade andlagt den ända nere vid vattnet och fällt de träd och all sly som växte tätt i vattenkanten. Nu höll man på¨och jämnade till och gjorde det snyggt i kanterna.


Cykel och gångbanan är klar. Nu ska belysningen på plats

Vi an bara hoppas det blir ett fortsatt arbete den sista biten bort mot badet och att man fullföljer tanken man hade med Holliday club, att gör i ordning badplatsen (som idag har lerbotten) med fin sand och en snygg gräsmatta ovanför. LIkaså att det blir upplyst cykel och gångbana hela vägen.

Det verkar annars gå lite trögt med tomtförsäljningen vilket jag förstår. Den dyraste tomten ska kosta en bra bit över tre mille, vilket är vad man tog ut på andra sidan viken. Då har man i nte tänkt på att i sluttningen ner mot Gamlebyviken på vår sida är det östläge med trolig skugga redan tidig eftermiddag.  Den andra sidan kallas inte för solsidan utan anledning.


Ett gammalt båthus. Kommer det rivas till förmån för privata bryggor?

Hur som helst. Nu blir det spännande att se hur länge det dröjer innan de första "privata" bryggorna dyker upp. Likaså hur länge det dröjer innan striderna om vem som har rätt att bertäda desamma.

Som man säger... vad nytt under solen?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Töff og modig nordmann er ikke redd for å falle gjennom de råtne plankene inne i båthuset. Alt for at fotografen har sin dag på födelsesdagen :-)

2009-10-16 @ 11:04:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0