Svininfluensa (suck)

Så har den totala hysterin drabbat Norge när det gäller svininfluensa. Myndigheterna har fått betydligt mer kritik här än vad de fått i Sverige. Det beror på att man har haft svårigheter att få ut influensavaccinet och dessutom svårt att komma igång med vaccinerna. Det beroende på att bara legevakter och fastläkare fått det utdelat.

Nu verkar myndigheterna (regerigen) ha fått panik och väljer att släppa vaccin (Tamiflu) fritt. Det ska säljas receprfritt på apoteken och det ska räcka med att apotekare (farmacepht) anser att du behöver det.

Märkligt eftersom apotekspersonal har en fin utbildning på läkemedlen och dess verkningar (biverkningar) men tämligen lite sjukdomslära.

Inte nog med att de ska ställa diagnos. Helseministern menade igår på tv att du bör undvika att gå till apoteket själv om du känner dig det minsta dålig. I stället ska du sända en bekant, eller släkting. Det blir ju ännu bättre!

Tänk när apotekaren tillsammans med din släkting ska fylla i schemat för att du ska kunna ut Tamiflu!

Man rekommenderar dessutom folk att stanna hemma, inte gå på teater, bio eller annat där större grupper träffas. Lite här och där har det börjat dyka upp folk i munskydd, ungefär som i Japan. Dessutom tjänar företagen millioner på försäljning av tabletter, sprit, bakteriedödande osv.

Ja, fy tusan, det är en märklig tid vi lever i!


Bilden lånad på www.vg.no

Kommentarer
Postat av: Siv

Hanterandet av svininfluensan i Norge skiljer sig verkligen från det svenska. Här är det, som Du vet, massvaccinering som gäller. Men det tycks som om vaccinet blir försenat och man kan undra om vaccinering hinner ges till allmänheten innan det stora utbrottet.

2009-11-04 @ 11:25:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0