Med fett i rören

I Kalmar har man sedan en tid uppmanat folk att inte slå ut fett i vasken. Man menar att fett stoppar upp, lägger sig på insidan av alla rör och till slut ser det ut som på insidan av oss människor. På samma sätt går det att rensa upp här med, men kostnaden är ganska hög. Varje år lägger Kalmar minst en halv million på att rensa just denna typ av rör och trots vad än Sune tror (klicka här och kika längre ner under artiken så ser du kommentarer) så är det ju vi kommuninvånare som alltid får betala notan.

För en sak som vi ska veta. det är att om kommunens rör slammar igen av fett, då står inte våra rör blanka och fina. Det är det idiotiskt att tro. Nej de måste också rensas så småningom och den kostnaden delar vi inte på i hela kommunen utan den står jag själv för.

Klickar du här kommer du till en sida där Husvillaguiden visar hur man bäst sköter sina avlopp. Kaustiksoda eller propplösare ska inte användas i plaströr, något som jag gjort i många år. Här i länet pratar man främst om frityrolja som ska slås på flaska och slängas i soporna eller stekpannor där man rekommenderar att torka ur fettet med papper som sedan slängs i soporna (går sedan i fjärrvermeverkets anläggning).



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0