Den gamla bilen

Nu har den gjort sitt. Sivans gamla Saab alltså. Trotjänaren från första halvan av 90-talet har gått till slakt. Redan förra sommaren var den påväg då det var diverse småfel på den. Men då det inte blev så jättedyrt bestämde Sivan att den skulle få chansen ett tag till. I alla fall fram till nästa grej dök upp.

Det gjorde det för ett par veckor sedan. Främre delen på avgasröret gick sönder och efter kontroll visade det sig att det med grejor skulle kosta ca 1000 NOK att laga. Vi hann bara sätta oss ner och fundera samt att börja kika på vad en "ny" bil skulle kosta oss så löste allt sig självt såsom saker ofta gör.

En eftermiddag när jag låg och sov väcktes jag av telefonen. Det var Sivan som ringde och bad mig komma och möta henne med bilen. Hon befann sig gåendes på vägen ett par km bort och tyckte det var  lite läskigt eftersom skymningen höll på att falla och bilarna som körde kom otroligt nära.

Det visade sig att kopplingen hade gått sönder på Saaben när hon skulle åka från jobbet och hon hade då i stället tagit bussen som gick till Jevnaker. Därifrån är det kanske fem km promenad till vår bostad.

Så här sitter vi nu. I en vecka har vi lusläst anonnser, mest på Blocket. Vad vi har kommit fram till är att vi ska ha en Golf eller en S60/V70. Jag är helt inne på Volvo, medan Sivan nog kan tänka sig en Golf om vi  inte finner någon Volvo till rätt pris.

Det har nämligen visat sig att S60 är otroligt populär och vi har flera gånger varit med om att en anonns på privatmarknaden försvinner på ett par timmar och på bilfirma inom ett dygn. Det innebär att vi nu hela tiden kollar av datorn och räknar med att "slå till" omedelbart om det stora fyndet dyker upp.  Men man ska nog ha tur för jag tror att "fynden" många gånger går till "bilsäljare" som köper och säljer över dagen och som kan tjäna 5-10 000 på en snabb, lyckad affär.


Den gamla Saaben efter en riktig storrengöring för något år sedan

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!!

Hallå!!!!!!!! Ja tycker ni är inne på rätt spår,kostar lite mer men minst bekymmer förhoppningsvis,Då service Å underhåll offtast är bra på dessa bilar.Kan hällsa från vårt barnbarn som heter PETRA med sambo.Varit här på Em. komm från K-holm Å dop av någon.Allt såg ut att va under kontroll..Samma här.Ha det Å hällsa.

2009-11-07 @ 21:53:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0