Kvällpaddling från Åldersbäck

Utifrån dagens vindar var jag tämligen säker på att kvällens paddling skulle bli inställd. När klockan var 17 och jag fortfarande inte hört något så utgick jag ifrån att det var tur och att Mario var sugen på paddling i hård vind och stora vågor.

Turen gick i dag till det lilla Åldersbäck som är ett fritidsområde på vägen mot fiskebyn Händellöp. Det var en liten, liten asfaltsväg som efter en bra stunds åkande stoppade nere vid havet och en betongbrygga. Här väntade 4 stycken förväntansfulla paddlare. Det var för dagen två nya medlemar, vilket jag tycker är kul.

Vi var snabbt i kajakerna och for så iväg. Vi hann bara ett par hundra meter ut på Åldersbäckefjärden då jag insåg att det här kommer bli svårt. Det var två som var lite färska havspaddlare och det gick lite sakta västerut (mot vinden). Vi kämpade oss längs sidan på¨Nävelsö för att se om det gick att runda den och sedan komma undan i lä. Det gjorde det inte. Det var kraftig sjö och vågorna slog in över oss så pass brutalt att vi inte chansade. Det är alldeles för kallt i vattnet ännu för den sortens äventyr. Alltså vände vi tillbaka.

Vi korsade i stället fjärden och kom så in bland ett antal små öar där vinden var betydligt lugnare. Här drev vi med vinden och strömmen en stund innan vi satte fart mot lä och kaffe. Det intogs på Lilla Kuggen och trots att solen värmde var det ändå lite kyligt i den starka vinden som tog sig runt på baksidan av ön.

Klockan blev så åtta och det var dags att paddla tillbaka mot Åldersbäck. Det var motvind, men nu lite mer stillsamt än när vi for ut. Det kändes i kroppen när vi paddlade och vi fick jobba bra för att ta oss tillbaka. Så sammanfattningsvis var det en fin tur och det är alltid kul att paddla i mycket vind och höga vågor. Grejen är bara att alla i gruppen ska vara lika rustade för det.


Kaffepaus i solsken och massor av vind

Kommentarer
Postat av: Siv

Vilka äventyr Ni ger Er ut på! Förstår att det är spånnande och en upplevelse. Skönt att Ni inte hamnade i det kalla vattnet. Kram!!!

2009-05-28 @ 11:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0