Ett klick för skogen




I snart ett år har Sivan och jag klickat minst en gång om dagen för att bevara gamleskog i Sverige. Först var det skogen Årrenjarka väster om Jokkmokk och efter det Verles gamleskog utanför Göteborg.

Det är insamlingsstiftelsen "Ett klick för skogen" som ligger bakom dessa skogsköp. De har hjälpt till att ordna pengar genom försäljning, sponsorer, reklam, skolklasser och "klick" där varken Skogs- eller Länsstyrelsen haft ekonomiska medel att hålla dessa gamla skogar undan sågen.

Genom en rad aktiviteter har så dessa två skogar nu räddats genom stiftelsen som nu äger dessa. Nu har man återtigen börjat spara pengar. Även denna gång för att köpa skog. Dock har man ännu inte beslutat vilken skog det kommer bli men man menar att det blir lättare att förhandla med merkögaren om man har en del pengar.

Så över till klicket jag pratat om. Genom att varje dag på hemsidan klicka på en knapp får stiftelsen genom sponsring  mellan 2 och 30 kvadratdecimeter skog. På ett år blir det mellan 7 och 100 kvadratmeter. Det är en hel del genom ett enkelt knapptryck. Är det sedan så man har fler datorer (vi som dagligen använder tre) så blir det ännu mer. Har du städat bland dina filer, då  går det att klicka ytterligare en gång.

Så.... För dig som inte har någon speciellt kul startsida kan jag rekommendera denna. Vet du inte hur du gör för att byta startsida, skriv en rad och jag hjälper dig. Man kan ju också lägga sidan som favoritlänk (om man redan har världens bästa startsida), fast då är risken att man glömmer klicka så ofta det bara går.

Verkar det intressant? Gå in på hemsidan till Ett klick för skogen och läs mer. Det finns massor av spännande och intressant läsning där.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0