Vår i luften och naturprogram på tv

Här ligger det massor av snö kvar. Häromdagen då vi var ute med Desmo fick han för sig att hoppa ut i snön. Det slutade med att han sjönk ner rejält och när jag sedan skulle hämta honom kunde vi konstatera att snön räckte mig en bra bit upp på låret.

Eftersom snöplogningen kostar pengar så prioriteras den inte speciellt högt här till lands. Dessutom så har man en förkärlek till snöslungor, även på traktorerna, vilka inte alls är lika effektiva att skrapa rent som en plog är. Därför blir det gärna en dm snö kvar.

Det är detta vi sliter lite med nu. Snön smälter lite på dagarna och bildar djupa hjulspår som sedan fryser till natten. Det är helt hopplöst att försöka ta sig fram när det är så. Slask som man halkar omkring i på dagarna och is på kvällarna och nätterna. Det resulterade i en rejäl vurpa i går kväll när jag skulle gå till jobbet. Massor av skärsår i ena handen och ett blodflöde som lyckades få fart på akutpersonalen väl inne där.

Medan jag sitter och skriver detta så är vårt lilla djur upptagen med tv. Han är en stor natur och djurvän och väl inne så tittar han på det mesta inom det området. Han gillar egentiligen alla typer av djur,även om han är i grunden tydligen är lagd åt det ornitologiska hållet. De gånger det är fåglar på tv kan han sitta och ligga länge och trollbundet låta sig lockas av fåglarnas läten och förflyttningar.

Ja, han har många strängar på sin lyra vår katt. Han är även gastronomiskt lagd och nyfiken på det mesta som sker i köket. Mer om det en annan gång.


Fågelälskaren, Desmo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0