Paddling till Gubbön, Gryts skärgård

I går morse när klockan ringde var det kallt på sovrummet. När jag stod upp strax före halv sju och kikade ut var det helt vått eftersom det just kommit en rejäl regnskur. Ingen vidare start på en heldagspaddling. Dessutom en paddling som vi skulle åka nästan tio mil för att genomföra.

Nu vet vi att paddelgänget inte ställer in, oavsett väder utan har man anmält sig så kommer man. Det är bara lite mer kläder på dessa dagar. Så även denna gång. Deltagarantalet hade till och med stigit. Vi var nu tio tappra själar som satte kursen norrut mot Valdemarsvik och kusten utanför.

Det duggregnade hela vägen till avfarten.Men innan vi kom framtill kusten kunde jag peka mot himlen och säga åt Sivan att kika i kanten. Man anade ljusare himmel där. Så blev det. Väl framme vid Eköns bad var det lite blått på himlen och innan klockan var halv tio var det blå himmel med moln. Härligt.

Det blev en fin dag med sol, värme och härlig paddling. Det var jättehöga dyningar när vi gick ut men senare lugnade det sig och blev nästan helt stilla. Vi såg inga örnar eller sälar, men det var en vanvettigt vacker natur och skärgård. Det belv ett par stopp för mat och dryck. Ett stopp gjorde vi på Gubbön där vi klättrade upp till utkikspunkten. Det var en bedårande utsikt över stora delar av Gryts skärgård. Det fanns också en stenkummel som förr användes för att markera farleden.

Middag intogs på Grönsö. En vacker ö som var med på tv i påskas. Programet handlade om mannen som bott där i alla år och försökt hålla ön öppen. Nu har han flyttat och barnen har tagit vid. Det slumpade sig så att när vi var där hade korna rymmt och vårt sällskap fick vara med och driva tillbaka dom. Tur för familjen som fick så många "extrahjälpare" och tur för paddelgänget som fick ytterligare lite ö-historia.

Vi var tillbaka vid  Ekön först 20.20. Dom flesta rejält trötta. Då hade vi under dagen paddlat lite över tre mil. Det ger fin träning det.



Ett stativ hade nog gjort susen, men här fick det bli handhållen kamera och vrida på egna fötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0