Midsommarhelgen

Så var midsommar över och ungdomarna har rest hem. Fredagen som var själva midsommarafton ägnades åt grillning, vin, jordgubbar och spel. Det var kamp i nya finans som gällde och P3 avgick med segern med C på god andraplats. Sivan som aldrig lyckas i det spelet åkte ut så det sjöng.

Midsommardagen skulle vi vara tidigt på sjön, men eftersom vädret inte var något vidare drog det ut på tiden. Yr.no hävdade att det skulle bli okej väder och vid lunch såg det lite blått ut på himlen så vi lastade bilen full och så for vi ner till Reginelund där vi lade i kajakerna.

Efter lite vinglande var vi så iväg. Ungdomarna hade aldrig paddlat kajak förr men fick det till bra. Vi tror att P3 med sin ridvana hade det lite lättare till en början. Det såg så ut i alla fall.

Halvvägs ner till Lysingsbadet där vi skulle äta lunch, började det regna. Det ökade och ökade och väl framme var det mesta vått. De sista hundra metrarna började det dessutom åska så vi tog i lite extra då åskan inte var långt borta. Vi kom lagom i land då himlens portar öppnade sig och regnet vräkte ner. Vi ställlde oss under några täta och gamla tallar och sökte skydd. Dock blev det kallt ganska fort och efter ca en halvtimme kom Sivan med det lysande förslaget att hon skulle bjuda på pizza. Dyrt som tusan då de kostade hundringen styck, men gott var det och lite varma blev vi även om vi inte torkade. Vi säger återigen tack!

Under den timmen skingrades molnen och det blev alltmer blått. Vi bestämde oss för att ta en tur runt öarna vid Lysingsbadet och efter en halvtimmer bestämma oss. Det var nu återigen varmt och skönt, men de svarta molnen i horisonten gjorde att vi fattade geslutet att resa hem för övernattning.

Väl hemma blev det mer mat, spel och vin, men utelivet hade gjort sitt och det blev därför en tidig kväll.

Så vaknade vi till en ny och fin dag. Kajakerna låg kvar på biltaken och vi packade i en hast för att återigen bege oss ner till hamnen. Idag blev det återigen en paddeltur på ett par timmar. Det var Gamlebyviken vi paddlade runt och så fick vi lunch nere vid Gertrudsviksbadet. Strålande ssol, glada miner och en härlig tur.

Sammanfattningsvis är vi nöjda. Vi fick med allt utom tältningen och den klarade jag mig gott utan.


Grillat, snaps och jordgubbar på midsommarafton


På väg ut från Västervik


Och så kommer regnet, mer och mer och mer


och så måste vi till slut söka skydd då det börjar åska


Efter maten var det återigen vackert och vi tinar sakta upp


och så såg det ut som sommar igen





Så var det söndag och vi var ute igen. Sivan undersöker en tunnel


Vid badet Gertrudsvik blev det salladslunch med öl i solsken

Kommentarer
Postat av: Siv

Synd att det regnade men Ni tycks ha tagit det med gott mod och tog tillvara på solglimtarna. Har Ni semester nu så vill jag önska Er fina dagar i fortsättningen. Kramar!!

2009-06-22 @ 10:07:13
Postat av: HerrE själv

Hahaha.... vi har ju semester hela tiden :)



Men om vi ska vara seriösa har vi två jobbarperioder kvar innan egentlig semester. Sivan åkte idag. Jag åker lite senare för en kort nattperiod...

2009-06-22 @ 21:23:14
Postat av: Anonym

Ja vi tycker nog att Ni har semesterprogram hela tiden men gör uppehåll för att jobba. Synd att Sivan måste åka idag då sommaren kommit på allvar.

Njut av de sköna dagarna Du har kvar! Kram!!

2009-06-22 @ 21:33:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0