Kejsarens nya kläder.....

eller allt går att sälja med mördande reklam.

Det senaste jag funnit är djurmarknaden. Vi har sedan en tid tillbaka letat efter en kattkompis till Desmo och jag kan inte annat är förundras över folks påhittighet för att kunna plussa på hundringar, eller tusingar för ingenting. Jag kollar varje kväll av Blocket och ser hela tiden dessa lurendrejare och bedragare. Dom säljer allt från bilar till hemelektronik och deras egna lovord över produkterna de säljer har ingen gräns (ingen övre i alla fall).

Man pratar om finaste på blocket, bästa priset i landet, högsta kvalitéten osv, osv.

Nu över till det jag fann även denna kväll. Tre kattungar av högst vanlig svensk bondras. Annonsen framställs som om de är de bästa raskatterna och deras färger och egenskaper beskrivs som minst sagt unika. Annonsen är lång och så tycks informationen också vara. Men när man så läster en gång till inser man att det bara är vissvass. En massa trams.

Annonsen avslutas sedan med att man i köpet får en katt som är avmaskad två gånger mat och en mapp med information om katten.....

Tyvärr finns denna typ av annonser nästan varje dag. Just att man ska beskriva kattungar för något dom inte är. Man hämtar text och färgbeskrivningar ur raskatternas hemsidor och på det sätter försöker klippare tjäna lättförtjänta pengar på sina vanliga stallkatter som sköter parning och födsel precis som det själva vill. Detta helt utan att ägaren påverkar det hela.

Man finner på nya raser genom att korsa den ena sorten med en andra, eller tar överbetalt för tjuvparningar som aldrig borde fått äga rum. Här låtsas man att man fått en ny kattras som är så mycket finare än den ursprungliga. Eller så hittar man på att kattungen har en åttondel perser, en åttondel norsk skogskatt och en åttondel av vad som nu verkar gå att sälja. Och just därför ska den fula kattungen kosta 3000 kronor.

Det blir mycket pengar på ett år det för den som har ett par katthonor går ute och får para sig hur som helst. På Blocket  dyker det upp mellan 50-80 katter per dag som är till salu. Hur många av dessa som far illa kan vi bara gissa. Därför uppmanar jag dig som har katt, eller känner någon som har. Sterilisera! Sätt stopp för detta vansinne.

För den som undrar... Katterna på Blocket som jag inledde med finns under Kalmar och kostar 1800 kr styck. Hur ska det gå för dom? Kommer någon lättlurad stackare köpa? Troligen inte och vad de då får för livsöde kan vi bara gissa.



Kejsarens nya kläder. Vi betalar gärna för ingenting än idag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0