Turist i vårt eget Västervik

Så har staden återgått till det mer normala. Vi for (som vanligt) ner för att äta lunch och tänkte också passa på att kika på båtsmansstugorna. Möjligen äta på Ackrells som ligger där. Nu passade inte matsedeln oss utan vi gick vidare. Nere vid hamnen stod det en hel del motorcyklar, men gick såklart inte jämföra med i går. Det var bra med turister som gick omkring, eller som satt och åt, men på något sätt ser det nästan tomt ut. Man kan bara gissa hur öde det kommer bli om ett par veckor då semestern är slut.

Matsedlarna var inte lockande på något ställe idag. Inte förrän vi kom bort till Simson´s bar & kitchen. Där hade de söndagsmiddag för 65 kr. Här har vi aldrig ätit och eftersom det fanns mat som tilltalade oss båda så passade vi på.

Spareribs för mig och lax med färskpotatis för Sivan. Ett gott tjeckiskt öl till det gjorde att vi kände oss ytterst nöjda.

Efter maten blev det en polkaglass på Sahara café. Tjejen som lade upp gav så mycket att jag nästan inte orkade. Glassen intogs på en bänk samtidigt som vi tittade på motorcyklar som for förbi. Det har varit en fin helg!


Sivan i kryddträdgården utanför båtsmansstugorna


Återigen ute på gatan med alla små hus med rosor på väggarna


Blindgata med utsikt mot Gränsö


Hamnen sedd från båtrestaurangen Simson´s


Snäll servitris erbjuder sig att ta kort på middagsgästerna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0