Solbad och kvällskvitter

Igår var det så lovande väder så vi packade väskan och drog iväg ut till havet. Det var klippbadet vid Skanvik som vi besökte för första gången i sommar. Vädret var växlande med en god del sol och vind. Efter ett par timmar blev det mer moln än sol så vi åkte hem för att umgås med djuren och, om det blev mer sol, sitta i trädgården.

Såklart belv det mer sol. Vi hann bara in till stan så var det solsken igen, men vi valde ändå att åka hem. Det blev så ett par timmar i varsin solstol med varsin bok innan det var dags att börja med kvällsmaten. Jag hade köpt revbensspjäll som vi skulle grilla och medan jag fixade med det så tog Sivan cykeln och åkte och handlade.

Vi åt hemlagad potatissallad med revbensspjäll och grönsaker och till det tog vi ett glas vin. Så packade vi fort ihop disken och for ner på stan. Det var kvällskvitter i stadsparken. Nu heter det i och för sig inte kvällskvitter här utan det var ett namn på uppträdandekvällarna i min födselsstad Flen. Hät stt pensionärerna på parkbänkar en gång i veckan och lyssnade på olika evenemang. I alla fall upplevde vi det så när vi var unga.

Här var det jazz och soulkväll med Annika Heed. Det var en lättsam underhållning på en timme och musiken var väldigt varierad. Dock var den hela tiden av det lågmälda slaget. Solen sken över de relativt få deltagare som var där och jag kan bara beklaga att inte fler passar på ett gratis erbjudande med bra musik i en vacker stadspark.

Efter avslut tog vi vägern över centrum och kikade på folk. Det är Sweden Dance denna vecka på Gränsö och eftersom det är första året räknar man inte med att det ska bli lika mycket folk som på MC-dagarna. När vi åkte förbi där igår var det dock gott om husvagnar och man räknar med (hoppas på) ett tusental besökare varje dag.


Skanvik med sina röda klippor


Annika Heed i stadsparken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0