Mc-dagarna dominerar Västervik

På ett sätt känns det som om det är söndag. Det har varit hojdagar i tre dygn nu och idag var det den stora kortegen genom standen som antiklimax. Man kan nog inte annat säga än att dom haft ett otroligt bra väder. En regnskur den första natten och efter det har det mestadels varit sol och sommarvärme. Igår åkte vi ner på stan till lunch. Vi kikade på folk och motorcyklar medans vi gick runt. Det börjar bli en vana nu att fara ner vid 11-tiden och så både äta en lättare lunch och efter det dricka kaffe och ta en glass.

Vi hade tänkt att vi skulle åka ner till kvällen för att ta en öl och titta på hur folk hade det, men när maten var avklarad var vi så slappa att vi valde film och ett glas vin i stället.

Så var det idag och vi åt bara frukost innan vi for ner till centrum. Det var kortege genom staden och man räknade med att det skulle vara ca 1000 motorcyklar som skulle åka. Det var helt märkligt och inte helt att tro då det stod motorcyklar precis överallt. På torget, på gågatan, på bryggan och på cykel- och gångbanor. Det var massor av folk och när klockan väl var tolv var det i stort sett fullt på torget. 

Lugnt och sansat väntade folk på att hojarna skulle komma och när de väl kom så brakade oväsendet lös. Stora och små maskiner, nya och gamla och nästan alla hade ett gemensamt. De hade bytt ut orginalljuddämparen mot en som lät betydligt mer. Det var så många motorcyklar och det var så många olika människotyper som körde. Vad som var väldigt utmärkande var att det var så många tjejer och damer i gott vuxen åler. Likaså att ett stort antal av herrarna säkert var en god bit över 65 år. Flertalet i svart skinn och läder.

För den som aldrig varit här på mc-dagarna under sommaren och bara tycker det minsta lilla om motorcyklar kan jag bara uppmana att komma. Kom och titta för detta måste upplevas.


Först tittar man åt höger....


o sen tittar man åt vänster. Alla undrar.... var är hojarna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0