Tisdagens skridskotur

Idag begav vi oss återigen upp mot trakterna av Överrum. Det var sjön Tynn som var målet och vi räknade med att få omkring 3 mils fin skridskoåkning. Säg nu det som blir som tänkt?

Isarna som igår var glatta och fina undantaget små partier av mjukare is var idag precis tvärtom. Det som i går/i natt kom ner som underkylt regn hade frusit fast på ytan och gjorde den skrivlig och betydligt mer tung att åka på än i går.

Nu var det dock inte värre än att vi satte av ut på sjön. Vi åkte tvärs över för att sedan ha tänkt att åka runt i högervarv. Vi kom bara fem km innan det började knaka och det visade sig vara så tunnt (tynnt som det heter på norska :-)) att det inte gick att fortsätta. Här fick vi ge oss och insåg att det vatten som vi trodde låg på vattnet helt enkelt var öppet.

Så vi vände och åkte tillbaka och sammanslaget blev turen ca 12 km.

Vi valde då att ta bilen och fortsätta till Odensvi och Kyrksjön. Vi klev på vid badet och åkte runt halva sjön innan vi stoppade vid ett av Tjustledens vindsskydd. Vi fann turligt nog ett par fina granar som hade gott om torra kvistar och som kunde användas till brasan. Korven (ny sort för dagen) var som alltid toppengod och kaffet  likaså. Tänk att jag inte tröttnar!

Efter maten tog vi den sista biten runt sjön och stannade för att tittapå Odensviholm, herrgården från 1785, som ligger nere vid sjöns norra strand. Den som är intresserad rekommenderar jag att slå på Odensvi på internet. Det är en mycket gammal bygd med massor av spännande historia.

När den här turen var avklarad stod Gps:en på lite över två mil. En fin dagstur sammanfattade vi innan vi vände åter mot Västervik.


Tynn, med tynn is. I bakgrunden ser man det öppna mittpartiet på sjön


På kyrksjöns strand stoppade vi vid vindskyddet och grillade


Lite granris på toppen håller värmen kvar i botten så det tar sig


Odensviholm invid Kyrksjön

Kommentarer
Postat av: Christoffer Olsson

Vad avundsjuk jag blir... Jag vill också ut och åka. Tyvärr är det lite mörkt efter fem nu förr tiden...

2009-01-28 @ 22:31:32
URL: http://flyttatillvastervik.se
Postat av: HerrE

Ja, det var en fin tur. Vi får hoppas att ni som är lediga i helgen får bra skridskoväderoch fina isar.



Själv drar jag mot Norge och hoppas att fjorden där ligger och är isfri. Annars blir det snowboard och slalom...

2009-01-29 @ 09:19:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0