Julefriden är över

Redan på nyårsdagens kväll märktes det att folk var mätta på ledighet. Eller att vara hemma. Efter en jul och ett nyår där det stått ett tjugotal sängar tomma på sjukhuset var så friden över. Det började lite försiktigt på nyårseftermiddagen för att sedan öka succesivt fram till igår då jag hoppas kulmen var nådd.

När jag kom till jobbet i går kväll vid 23-tiden låg det folk precis överallt. De som hade väntat längst hade legat i mer än sju timmar vilket inte är acceptabelt här i Norge (man har ett annat system än hemma i Sverige). De tomma sängarna var sedan länge upptagna och korridorplatser var det enda som återstod.

Vad är det då som kommer till akuten i mellandagarna och efter helgerna? Jo, såklart massor av skid och snowboardolyckor. Sen är det många gamla som läggs in på grund av allmän avtacklig, vätskebrist, eller anhöriga som inte vill ha sina anhöriga hemma.

Jag hoppas natten i natt blir bättre än i går. Blir den inte det så är det inget vi kan göra med. Bara bita ihop och försöka göra det bästa av situationen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0