Äntligen skridskor på havet

Så kom vi då äntligen iväg ut på isen igen efter en veckas uppehåll. Denna gång var det havsis som gällde och jag måste nog erkänna att jag var skeptisk till havsåkning då det både regnat och blåst förfärligt under ett par dagar.

Väl där så visade det sig vara betydligt bättre än befarat. Isen var i alla fall mer än tio cm och trots den del vatten på isen var det på många ställen toppenis. Vi höll oss i viken kring Almvik eftersom det var öppet bara en liten bit strax utanför. En av deltagarna lyckades köra igenom dubbelis och for på mage i tio cm vatten. Stackaren hann glida ganska långt innan det stoppade. Dagen bjöd också på en hel del övningar såsom kast med livlina, dubbar, livräddning och en massa fina tips om isar.

Efter någon mil var vi tillbaka där vi stoppade och därmed bestämde vioss för att åka ut till sjön Hjorten och ta en tur för att stanna vid ett eller annat fint ställe och grilla ett par korvar.Här var isen ännu tjockare med mindre vatten och dessutom så mycket finare.  Vi åkte därför ett varv runt sjön efter maten och därmed hade vi gjort närmare två och en halv mil och var rätt så nöjda. Vi styrde hemåt och har vi tur blir det ytterligare en tur eller två i veckan innan det på fredag är dags att åka och jobba igen. 



Havsisen vid Almvik, en mil utanför Västervik


HerrE poserar på havsisen


Sivan blåser och till slut har vi en väldigt fin brasa att grilla vid

Så samlas vi vid bron och mäter isen.... 3 cm


Sivan skrinnar hemåt på sjön hjorten

Kommentarer
Postat av: Christoffer

Vilka härliga bilder. Jag och min sambo har precis flyttat hit och börjat åka långfärdsskridskor. Hittills har vi hållt oss till Kvännaren eftersom vi inte är så vana men havsisarna ser ju trevliga ut. Ni verkar vara ett stort gäng som är ute och åker, är det Friluftsfrämjandet eller? Hur var Hjorten i helgen?

2009-01-26 @ 15:03:22
URL: http://flyttatillvastervik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0