Vi gör våra misstag

Eftersom vi denna friperiod har ätit dagens lunch ute nästan varje dag har det inte blivit tid och plats för varken kebab eller pizza. Vi lagade en jättegod chorizo och parmapizza igår, men den ska med till  Norge. Nu bestämde vi i alla fall att vi skulle ta ett glas vin och gå ner till stan för att äta ute. Acapulcos kebabtallrik stod på menyn.

Vi har stått vid spisen hela eftermiddagen och därmed hunnit göra tre olika pajer. Det blev kyckling, skinka o purjo och en västerbottenostpaj. Under tiden har en chili concarne stått och puttrat på spisen. Den var gjord av nötkött så den behövde koka ett par timmar. Tiden har alltså flytt och med den har väderomslaget kommit. Från minus fem till nollgradit på ett par timmar.

Väl färdiga med maten öppnade vi en flaska vin och gjorde oss klara att gå. Då visade det sig att väderprognosen var totalt rätt. Massor av snö och blåst. Ännu inte kuling, men väldigt kraftig vind. Hur som helst var vi hungriga och travade iväg men efter ca 20 minuter visade det sig att det var så varmt att snön som nu vräkte ner (sidledes) var så pass våt att Sivans byxor var halvt genomsura.

Väl nere på stan hade vätan gått rätt igenom jackor, byxor, långkalsonger och handskar. Vi var både våta och kalla och maten kändes plötsligt inte alls speciellt lockande. Därför gick vi direkt till busshållplatsen för att kika när nästa buss hem gick. Det visade sig bara vara tio minuter kvar till dess men däremolt 75 tills nästa buss. Att sitta på restaurang så länge lockade varken Sivan eller mig utan vi tog bussen hem med outrättat ärende.

Väl hemma blev det varma mackor med kassler och ost. Det var jättegott det med!


Sista metrarna från bussen och hem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0