Ska vi förbjuda snön?

Så har det återigen slutat snöa. Natten och gårdagskvällen har bjudit på dryga fyra dm snö. Inte den tunga sorten som tur är utan den som far iväg lätt med vinden när man skottar den. Det var väl tur eftersom dom plogade utanför vår trappa redan  strax efter åtta i morse.

Det är detta dagens blogg handlar om.

För här i Västervik är folk otroligt missförnöjda med plogningen. Både gator och trottoarer i stan, såväl som E22 som passerar utanför är (som det låter) de allra flesta förbannade på och skriver spaltmeter i tidningen. Man klagar på att det inte plogas, det plogas för sent och det plogas inte tillräckligt djupt och inte heller sandar man. Man skäller på de stackare som har snöröjning som jobb och man skäller på kommunfullmäktige som inte beviljat pengar till dygnetruntplogning.

Till och med på radion klagas det och häromdagen då det snöade som allra mest var lokalradion ute och provkörde vägen mellan Östergötland och Kalmar. Reportern var upprörd över det dåliga vädret och den dåliga framkomligheten. Hon klarade bara att köra i 60 km/h. Själv hoppas jag att hon 1, stod stilla när hon gjorde sina inlägg, 2. hade någon annan som "bara" kunde köra i 60. Men hallå! 60 är det så illa när vägen ofta består att 80-sträckor?

Sivan och jag som varje dag denna vecka gjort minst en mil fotledes har inget som helst att klaga på. Till och med den första snödagen då det bara hade kommit fem cm pudersnö hade man plogat villakvarter såväl som bakgator inom ett par timmar. Så har det varit varje dag och kanske det ä'r det som är grejen, man måste inte köra bil varje dag utan kan använda fötterna.

Nej, jag undrar om en del (rätt många faktiskt) har glömt hur det är med vinter och snö. Det blir lite svårt att gå, det blir halt och man kan till och med få snö på skor såväl som byxor vilket i sin tur t.o.m kan leda till att man blir våt.

Sist men inte minst, det som ingen varken norrman eller svensk har hört talas om.......

Det blir halt när det är snö och is, jättehalt och man måste sänka farten. Både som gående, cyklande eller i bil!


Om vi tittar åt vänster ser vi.....


och tittar vi åt höger..... bilderna tagna hemma i går natt

UPDATE: Medans detta stycke korrekturlästes började det återigen snöa. Kanske jag får med mig Sivan ut på en promenad runt Gamla Sjukhuset och den nya sjöpromenaden?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0