Så har första advent lagts till historien

Det har varit ett par dagars uppehåll från bloggande igen. Det är som en gammal kollega en gång sade om precis allting. "Det kom så fort på"! Norges turen avslutades med buller och bång. Vi åkte redan vid tiotiden på morgonen eftersom vi skulle få besök till första advent. Dotter med sambo var påväg ner och vi som trott att vi skulle komma hem på torsdagen, dvs dagen innan deras tänkta besök.

Vi skulle också stoppa i både  Borås och Jönköping för att titta på bilar.

Nu blev det inte så då Boråsgutten strulade och inte var hemma. I stället stoppade vi i Jönköping är det fanns en SAAB 9-3 av 2003 års modell. Det blev lite märkliigt eftersom det var helt svart och dessutom regnade. Vi körde till en tvättstation och i det skarpa lyset så lacken rätt sliten ut då alla tvättmärken och dörruppslag förstärktes. En kort provtur gav i alla fall inga hemska överaskningar.

Vi var i alla fall hemma vid niotiden och så kom besökarna en halvtimme efter. De hade köpt med sig pizza och ett par glas vin (och lite bullar) senare var alla trötta och det blev en skapligt tidig kväll.

Lördagen var det fint väder och därför begav vi oss upp till Kulbacken för att kika på julmarknaden. Vi tog därefter en tur på stan innan vi stoppade på Ackrell´s för kaffe, choklad och nygräddad våffla.


Så kom söndagen och den egentliga första advent. Vädret var återigen som vanligt men vi begav oss ner på stan ändå. Det var lite fart på torget med små julstugor där det såldes glögg och annat. Men det var trist för i flera av julstugorna var det skolungdomar som stod och sålde dyra bullar och kakor. Det var väl skolresepengar tänker jag. Sedan fanns de vanliga yallayallahandlarna med ballongar, t-shirts och godisremmar (känns lite märkligt på en julskyltning. Efter någon timmes vandring och kikande på ingenting så gick vi (som vanligt) till pizzerian Acapulco och därefter var första advent slut och Sivan och jag var återigen för oss själva.


Vädret var vackert på lördagen och vi parkerade nere på stan för.....


att promenera upp till Kulbacken och se på julmarknaden


I två av träden här växer det mistel


Unos torn med HerrE och Sivan i solsken

Kommentarer
Postat av: Siv

Köpte Ni Saaben??

2009-12-01 @ 16:08:56
Postat av: HerrE själv

Nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Det kan vara bloggtorka i morgon och då har vi en historia att berätta då.



Jag ska sammanfatta detta biläventyr i ett inlägg/kåseri och sända till tidningen. Jag tror en del blir arga medan andra nickar igenkännande :-)

2009-12-01 @ 21:41:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0