Lokala oväder

Här hemma har vardagen infunnit sig. Väl hemkomna i måndags natt var vi snart inne i vanlig ordning. Tisdagen bjöd på snöväder och en förskräcklig blåst, men vi gjorde stan till trots detta. Lunch på thairestaurangen och så var vi runt på butikerna för at kika på lite allt möjligt.

Onsdag skulle bilen inom Volvo för att kikas på en lackskada. Då vi inte hade något speciellt för oss tog vi de 40 minutrarnas promenad ner på stan, nu i riktig snålblåst och yrande snö. Vi satte oss på biblan och läste en massa tidningar och magasin medan tiden gick. Sen kryssade vi oss sakta uppöver stadens gator för ett stopp på en pizzeria där dom har den tjocka amerikanska pizzamodellen. Eftersom vi hade bestämt oss för helstekt kött med ugnsbakade tomater tillsammans med halloumi delade vi pizzan mellan oss. Det var alldeles lagom till lunch.

För den som undrar var min härliga skatteåterbäring tog vägen (detta är mannen som kan bränna pengar fort) så gick det rakt in på banken. Det gick oavkortat till lånet på husvagnen och därmed är i stort sett både husvagn och saaben betalda. Det är härligt!

Idag fortsätter det snöa. Det tillsammans med storm gör att jag inte gått ut för mer än att skotta rent utanför huset. Sivan som gillar att röra på sig oavsett väder gick till ICA medan jag nöjde mig med skottning och att gå och möta henne på tillbakavägen. Genom fönstret här vid datorn är det just ingen sikt nu. Det vräker ner och yr igen totalt vilket gör att vi med gott samvete kan fortsätta med annat. Det blir bok och film i timmarna framöver innan det ska lagas kvällsmat. Jag har också funnit ett recept på en surdegsbaguette som ska provas.


Kommentarer
Postat av: Siv

Så kom då den efterlängtade snön och förde med sig ett riktigt oväder även här. Det frestar på att skotta men är ljust och vackert med all snö. Hoppas den får ligga kvar åtminstone till efter jul.

2009-12-17 @ 21:37:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0