Ja, se det snöar ja, se det.....

I går började det snöa tidigt och därmed försökte vi med skovel hålla undan det värsta. Det vräkte ner precis hela dagen och när klockan var nio bestämde vi att vi skulle ta en extra kvart på oss till jobbet. Det gick helt ok. Bra däck och hygglig fart var det som skulle till och vi kom fram hela och välbehållna.

På jobbet var det inte plogat och där hade det kommit ca 2,5 dm nysnö och det vräkte fortfarande ner. Vi hade inte sett varken plogbil eller spåren av någon på de två mil vi åkt. Det var väl julmat och sprit som gällde.

Så fortsatte det snöa. Hela natten har det vräkt ner och vid midnatt kom en traktor och började ploga på sjukhusområdet. Den blev aldrig färdig för när det var klart på den ena sidan av sjukhuset så var det bara att åka över och ta den andra sidan på nytt. Jag har aldrig varit med om något likande.

Med fundering hur det skulle gå att ta sig hem gick vi morgonen tillmötes. Dagpersonalen rapporterade att de fått undan lite grann på riksvägarna vilket kändes bra. Vad vi nu i stället funderade på var om vi skulle komma in på campingen.

Den ligger nedanför en ganska brant backe och tanken var att bara ta sig in och ner för att ställa bilen tills det blev plogat (vi trodde inte bonden hunnit det). Så väl framme visade det sig att våra värsta farhågor infriades. Snövallen ner till campingen var gott och väl över 50 cm hög med snö som nu börjat sjunka ihop. Där fanns det inte möjlighet att ta sig in. I stället försökte vi finna någon annanstans att parkera, vilket vi inte fann.

På vägen var det bara ett smalt plogspår så det var otänkbart med väggrenen. Jag gick i stället hem till husvagen, en sträcka på femhundra meter, i jeans och lågskor. Snödjupet var allt mellan 35-55 cm och jag flåsade rejält och var både kall och våt innan jag var tillbaka uppe vid vägen.

Nu skottade vi undan så mycket snö att vi fick in bilen på själva infarten. Det tog en stund och vi var ganska varma när vi var färdiga. Så gick hem och lade oss. Vi hann nästan ligga en timme innan Sivan fick besked om att det var öppet och plogat. Då klädde hon sig och sprang upp för att hämta bilen så den inte skulle stå så utsatt.

Nu har vi skottat och skottat, sopat snö och skottat igen. Eftersom sömnen har blivit lidande av detta eviga snöande så tar vi nu ryggläge ett par timmar. Sen är det mat och dags att åka till jobbet igen. Vi väntar mer snö, men för ögonblicket är det upehåll.

Bilder från de senaste timmarna nedan


Volvo V 70


Någonstans måste man börja


Det här har kommit under natten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0